Megújultak Kosd utcái

A belterületi utak fejlesztésének támogatására irányuló pályázat 2018 elején jelent meg, azzal a céllal, hogy támogassa az önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítését, felújítását és korszerűsítését. 

Kosd önkormányzata 168,19 millió forint támogatásból valósította meg a projektet, melyet 8,4 millió önerővel egészítettek ki.

A projekt keretében összesen négy meglévő szilárd burkolatú út (Szent István utca, Agárdi utca, Rákóczi utca, Mikszáth utca) felújítása és kiegészítő tevékenységek valósultak meg: csapadékvíz elvezetés fejlesztése, kerékpártámaszok és tárolók elhelyezése, közlekedési táblák cseréje/számának bővítése, zöldterület növelése, fák ültetése és közlekedésbiztonsági fejlesztések.

kosd ut

A felújítással érintett utcák feltöredezettek voltak, régi aszfaltburkolattal rendelkeztek, az utak mindegyike az 1970-as évek elején készült, azóta jelentősebb felújítások nem történtek. A településen a legnagyobb problémát a szilárd burkolatú utak és a hozzájuk kapcsolódó járda korszerűtlen, leromlott műszaki állapota jelentette.

Tekintettel arra, hogy az utcák közvetlen közelében számos közintézmény, közszolgáltatás található, ezáltal a projekt jelentősen javítja a munkába járás körülményeit, elősegíti a munkahelyek és közszolgáltatások jobb elérését.

A projekt befejezésének dátuma: 2020.05.28.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

www.pestmegye.hu