Csapadékcsatorna és csapadékvíz szikkasztótározó épül Biatorbágyon

2020 júliusban megkezdődött a csapadékvíz fejlesztése Biatorbágyon az Ybl Miklós sétányon (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca), ahol csapadékcsatornát és csapadékvíz szikkasztótározót építenek. A munkálatokra 187 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

Biatorbágy Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című kiírásra. Az elnyert 187 millió forintos támogatást az önkormányzat 62 millió forintnyi önrésszel egészíti ki; így ebből a 249 millió forintból valósul meg Biatorbágy városrész csapadékvíz rekonstrukciója.

bia csapviz

A projekt keretében a fejlesztéssel érintett városrész Biatorbágy Ybl Miklós sétány (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca) csapadékcsatorna és csapadékvíz tározó építése valósul meg.
Jelen projektben tervezett csapadékvíz levezető csatornahálózat kapcsolódik a Biatorbágy NY-i lakóterület III. ütemében tervezett és megvalósult csapadékvíz elvezető hálózatához. A projekt megvalósítási területén csapadékcsatorna épül az Ybl Miklós sétányon a Kinizsi utcáig. Csapadékvíz visszatartására tározó építése is megvalósul az Ybl Miklós sétány Juhász Gyula utcai kereszteződésén túli területen, ahol jelenleg is csapadékvíz szikkasztó üzemel.

A projekt megvalósítási helyszíne kiemelt szerepet tölt be a település életében kereskedelmi, közigazgatási, egyéb önkormányzati feladatellátási funkciók elérése és a munkába járás szempontjából egyaránt. A fejlesztés megvalósítása a település teljes lakosságát közvetlen vagy közvetett módon érinti.

PROJEKT CÍME: BIATORBÁGY YBL MIKLÓS sétány (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca) csapadékcsatorna és csapadékvíz szikkasztótározó komplex építése
PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI HELYE: 2051 Biatorbágy, YBL MIKLÓS sétány

A projekt kezdésének dátuma: 2020.08.05.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.09.15.
Kivitelező: Útkorona Építő és Szolgáltató Kft.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 187,48 millió forint
A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból)

www.pestmegye.hu