Elindult az idei értéktár vetélkedő

A nemzeti értékek megőrzésére és gondozására Pest Megye Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet, ezért a megismertetésük és népszerűsítésük céljából ismét vetélkedőt szervezett.

A verseny célja, hogy a fiatalabb korosztály tagjaival is jobban megismertessük a magyar kultúra értékeit, bevonjuk őket az értékgyűjtésbe, bízva abban, hogy ezzel erősödik az identitástudatuk, hagyományőrzéshez való viszonyuk, valamint megtapasztalják a közösségi munka örömeit. A vetélkedő keretében a Pest Megyei Értéktárban nyilvántartott egyes nemzeti értékek kapcsán megszerzett tudást tesszük próbára.

IMG 7484Egyre népszerűbb a vetélkedő az iskolások körében

A járványhelyzet miatt a vetélkedő online zajlik.

A vetélkedőn az általános iskolák felső tagozatos diákjai vehetnek részt, 4 fős csapatokat indítva – egy iskolából több csapat is jelentkezhet. 

Az idei vetélekdőre 16 település (Albertirsa, Bag, Csomád, Dabas, Dánszentmiklós, Dunakeszi, Fót, Gyál, Kóka, Monor, Nyáregyháza, Szigetszentmiklós, Törökbálint, Úri, Vác, Zsámbok) 52 csapata nevezett.

A verseny lebonyolítása:

Első forduló
A jelentkezett csapatok feladatlapokat töltenek ki és készíteniük kell egy bemutató anyagot. A legjobb eredményt elérő 24 csapat juthat tovább a középdöntőbe. A további fordulókban 60 kiválasztott értékből kell felkészülniük a diákoknak.

Megyei középdöntő
A középdöntőt március 6-án rendezzük meg. A középdöntőben és döntőben a következő típusú feladatokkal találkozhatnak a versenyzők: kvíz, ügyességi-, kreatív és kézműves feladatok. A középdöntőből 6 csapat juthat tovább a döntőbe.

Megyei döntő
A legjobb eredményt elért 6 csapat megyei döntőben méri össze tudását március 27-én.

Díjazás
A döntőben az első három helyezést elérő csapat tagjai között 125.000 Ft összértékű nyereményt osztunk szét. Minden versenyző és felkészítő tanár oklevelet kap.

A tavalyi vetélkedőt a bagi diákok csapata nyerte meg.

www.pestmegye.hu