Csapadékvíz elvezetésre nyert támogatást Taksony

Taksony Nagyközség Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című pályázati felhívásra, amely keretében 230 millió forint támogatási összegben részesült.

A projekt megvalósítási helyszíne a település Fő útja, illetve a Szent István tér. A fejlesztési helyszín kiemelt szerepet tölt be a település életében kereskedelmi, közigazgatási, egyéb önkormányzati feladatellátási funkciók elérése és a munkába járás szempontjából egyaránt. A fejleszteni kívánt Fő út a csapadékvíz elvezető rendszer hiányossága miatt kiemelten veszélyeztett terület a csapadékvíz okozta káresemények tekintetében. Az utca napi forgalma kimagasló, hiszen a Budapesten dolgozók is mind itt haladnak keresztül.

taksony csapviz

A Fő út mellett számos kereskedelmi funkciót betöltő ingatlan található, amelyek szintén forgalomvonzó létesítmények, a Szent István téren található a település legnagyobb kereskedelmi funkciót betöltő épülete, amely kiemelt forgalomvonzó létesítmény a településen. Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a projekt megvalósítási helyszíne kiemelt szerepet tölt be a település életében kereskedelmi, közigazgatási, egyéb önkormányzati feladatellátási funkciók elérése és a munkába járás szempontjából egyaránt. A fentiek alapján kijelenthető, hogy a fejlesztés megvalósítása a település teljes lakosságát közvetlen vagy közvetett módon érinti.

Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatából

Megvalósítás helye: Taksony, Szent István tér, Fő út
Kivitelezést végző cég: Poseidon Power Kft.
A projekt befejezésének dátuma: 2021. augusztus 31.

www.pestmegye.hu