Átadták az új bölcsődét Makádon

Makád Község Önkormányzata sikeres pályázatot valósított meg az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázata keretében, melynek keretében 57.25 millió forint támogatási összegben részesült.

makad bolcsodeAz új bölcsőde a Rákóczi u. 40. sz . alatt épült

A megvalósítási hely közelében már található egy óvoda és egy iskola. A bölcsőde a már kiépített térkő burkolatú járdáról akadálymentesen megközelíthető lett. Az épület összesen 62,73 nm, melyben egy 24,57 négyzetméteres csoportszoba található, mely jogszabályi előírásoknak megfelelően maximum 8 fő befogadására alkalmas.

Az épületben kialakítottak egy öltöztetőt és a gyermeköltözőt, melyből egy babakocsi tároló is nyílni fog. Az épület korszerű energetikai követelményeinek való megfelelést a tetőre felszerelt 5 db napelemen túl, az épületszerkezeteknél az energetikai méretezésnek megfelelő vastagságban a felület folytonos homlokzati, lábazati, padló- és padlásfödém hőszigetelés is biztosítja, valamint az energetikai követelményeknek megfelelő, korszerű külső nyílászárókat is beépítettek.

A bölcsőde 3 főnek új munkahelyet biztosít.

A projekt kezdésének dátuma: 2020.04.01.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.05.18.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

www.pestmegye.hu