Befejeződött a Tatárszentgyörgyi Hétszínvirág Óvoda bővítése

Az „Önkormányzati tulajdonú óvodai ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázat keretében lehetőség nyílt arra, hogy Tatárszentgyörgy Község Önkormányzata az óvoda épületét kibővítse egy tornaszobával, és beszerezze a szükséges fejlesztő eszközöket, játékokat.

A projekt a Pénzügyminisztérium támogatásával valósult meg, és a támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás.

tatarszentgyorgy ovodaA kibővített óvoda

Tatárszentgyörgy Község Önkormányzatának sikeres pályázatáról 2018.03.29-én született támogatási döntés, mely alapján 64,45 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. 2019. október 2-án elbírálták az önkormányzat által beadott többlettámogatási igényt, így a beruházás megvalósítására további 9,67 millió forint támogatás állt rendelkezésre. A támogatási intenzitás 95%-os, az 5%-os önerőt az önkormányzat saját erőből biztosította.

A fejlesztésnek köszönhetően a Hétszínvirág óvoda (Tatárszentgyörgy, Kossuth Lajos utca 10.) egy új tornaszobával bővült, így helyben, az óvodaépületén belül megtarthatóak lesznek a kötelező tornaórák és egyéb mozgással kapcsolatos tevékenységek. A tornaszoba és az udvar is új, modern eszközökkel gazdagodott. Az új eszközök, bútorok és játékok hozzájárulnak a gyerekek fejlődéséhez, gyarapítják a különböző képességek elsajátítási módjának lehetőségeit.

A projekt zárórendezvényét a megvalósítási helyszínen tartották 2021.07.14-én, a műszaki átadás-átvételi eljárásának lezárására 2021.07.16-án került sor.

www.pestmegye.hu