Elkészült FA-CO kft. új csarnoka

A FA-CO Kft. 1990-ben alakult, fafeldolgozással és erdőgazdálkodással foglalkozik, a projekt keretében egy 301,2 nm hasznos alapterületű csarnok építése valósult meg, amelybe az alapanyag feldolgozására szolgáló szalagfűrész gép kerül, továbbá az épület a készárú tekintetében raktározási funkciót is be fog tölteni.

fa co csarnokProjekt megvalósítási helye: Albertirsa, Homokrész I. ker 43/1, 0307/16

A fejlesztés olyan kapacitásbővítést eredményez, amelyre tényleges piaci igény mutatkozik, javítja versenyképességét. A projekt hatására társaságunk 4 új munkavállaló foglalkoztatását is vállalta.

Az új épülettel a rendelkezésre álló gyártó terület növekszik, a fejlesztés egyaránt növeli a cég termelési és raktározási kapacitását is, gyártói kapacitásuk 20%-kal növekszik. A társaság növekedési és foglalkoztatási potenciálja javul és a gazdasági teljesítményük erősödik a telephelyfejlesztéssel.

A projekt kezdésének dátuma: 2020.02.20.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.06.30.

A projekt keretében a FA-CO Kft. 21,49 millió ft vissza nem térítendő támogatási összegben részesült.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

www.pestmegye.hu