Elhunyt Fogarasiné Deák Valéria volt közgyűlési képviselőnk

Hosszan tartó súlyos betegség következtében, július 27-én, életének 68. évében elhunyt Fogarasiné Deák Valéria, tősgyökeres gödöllői közéleti szereplő, az MSZP egykori országgyűlési képviselője, az MSZP Nőtagozatának alapítója, Pest Megye Közgyűlésnek képviselője.

fogarasine

1954. január 5-én született Gödöllőn. Házasságából két gyermek született, akikre mindig büszke volt. 1977-ben a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Gépészmérnöki Karán szerzett diplomát; ugyanott kezdett el dolgozni, két évig tudományos ösztöndíjas gyakornok, majd tanársegéd volt. 1989 októberében belépett az MSZP-be, a Pest megyei pártiroda vezetője lett. 1990-től 1994-ig a párt helyi vezetőségi tagja, 1995-től az országos központban dolgozott. 1997-től a párt Pest megyei alelnöke, 2003-tól az Országos Választmány tagja.

Az 1994. évi önkormányzati választásokon bekerült a Pest Megyei Önkormányzat Közgyűlésébe, a frakció helyettes vezetője, 1998-tól a frakció vezetője. Az országgyűlési választásokon először 2002. áprilisban, az MSZP Pest megyei listájáról jutott be a törvényhozásba. 2002. májusától a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság tagja, majd a társadalmi szervezetek bizottságának elnöke. Az MSZP frakció civil munkacsoportjának vezetője, továbbá a Pest megyei képviselőcsoport vezetői feladatait látta el.

Pest Megye Közgyűlése és Pest Megye Önkormányzata részvétét fejezi ki a gyászoló családnak.

www.pestmegye.hu