Kerékpárút épült Dunavarsányban

Magyarország Kormánya döntése értelmében Dunavarsány Önkormányzata 200 millió forint vissza nem térítendő támogatási összeget nyert pályázata megvalósítására, melynek felhasználásával – önkormányzati forrás biztosítása mellett – megépült az évek óta tervezett kisvarsányi és nagyvarsányi településrészt összekötő kerékpárút.

dunavarsany bicikli

Dunavarsány Város Önkormányzata a Nagyvarsányi utcán a Vasút sortól a Vörösmarty utcáig kerékpáros piktogramok felfestésével kerékpárnyomot, majd a Vörösmarty Mihály utca Búza utca és Liget utca közötti szakaszon útburkolat-szélesítéssel kerékpársávot alakít ki. Kisvarsányból a nagyvarsányi városrész felé tartva, az összekötő út bal oldalán a Nyár utcáig kerékpárút épült. A Nyár utcától a Bartók Béla utcai óvodáig szintén kerékpárnyom készül majd kerékpáros piktogramok felfestésével. A Bartók Béla utcai szakaszon 10 férőhelyes, nyitott kerékpártárolót hoznak létre, valamint közlekedésbiztonsági elemeket helyeznek ki, emellett megvilágítás és fásítás is megvalósul a fejlesztéssel érintett szakaszokon.

A beruházás a Pénzügyminisztérium támogatásából valósult meg, azonosítószáma: PM_KEREKPARUT_2018/3
A beruházás műszakilag 2021. április 14-én került lezárásra és 2021. szeptember 23-án kapta meg a forgalomba helyezési engedélyét.

www.pestmegye.hu