Befejeződött a budakeszi piac fejlesztése

Budakeszi Város Önkormányzata a Dózsa György téri piac fejlesztésére a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból 115 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert.

A kivitelezés 2021 márciusában kezdődött és a tervek szerinti határidővel megvalósult.

BUDAKESZI PIAC 0001Ilyen lett a megújult piac

A beruházás során 27 db meglévő nyitott elárusítóhely korszerűsítése valósult meg. Az elárusítóhelyek és a tér fedését egyedi ernyőszerkezettel oldották meg . A jelenlegi elárusítóhelyek korszerűsítése után megfelelően, hosszú ideig képesek kiszolgálni majd a piaci árusítást. A beruházás során kialakítottak három épület: kettőben kereskedelmi tevékenységhez, egyben pedig a piac felügyeletének biztosítanak helyet. Az üzlethelyiségek mellett akadálymentesített, női és férfi wc/mosdó, tárolót építettek. A parkoló és a piac szabadtéri árusító tere új és újított térburkolatot kapott. 

Budakeszi Város Önkormányzata az elnyert támogatási összegen felül mintegy 40 millió forint önerővel biztosította a beruházás megvalósítását, így 155 millió forintos összköltségű a projekt.

www.pestmegye.hu