Ezek lettek Pest megye legszebb kertjei

Lezárult a Virágos Pest megye pályázat, megszületett a végeredmény.

A verseny célja volt a környezetbarát, kulturált településkép kialakítása, a megyében élő emberek életminőségének javítása, a vendégváró-kép kialakítása, a magyar kertkultúra ápolása, kiterjesztése.

Pest megyében hosszú évtizedek óta tapasztalható az önkormányzatok, valamint egyre nagyobb aktivitással a lakosság törekvése a környezetszépítése, a kulturált településkép kialakítására. Ezért Pest Megye Önkormányzata, Szigethalom Város Önkormányzata, Dunavarsány Város Önkormányzata, a Zöld Háló Egyesület és a Pest Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ pályázatot hirdetett Virágos Pest megye címmel. A szépet, a kulturált környezetet szerető Pest megyei szervezeteket kértük, hogy kapcsolódjanak be ebbe a versengésbe.

A beérkezett pályázatok alapján alakult ki a sorrend:

1. helyezett:

Felsopakony Kerekne3
Felsőpakony Jövőjéért Egyesület jelölése alapján - Kerekné Kocsis Mária
Díja: oklevél és kerámia tábla a jelölő és jelöltnek, valamint 30 ezer forintos vásárlási utalvány az Oázis Nagykerbe a kert tulajdonosának.

2. helyezett:

Isaszeg4
Családok Isaszegért Egyesület jelölése alapján - Klincsek István
Díja: oklevél és kerámia tábla a jelölő és jelöltnek, valamint 20 ezer forintos vásárlási utalvány az Oázis Nagykerbe a kert tulajdonosának.

3. helyezett:

Szigethalom kep
Zöld Háló Egyesület (Szigethalom) jelölése alapján - Tóth Józsefné
Díja: oklevél és kerámia tábla a jelölő és jelöltnek, valamint 10 ezer forintos vásárlási utalvány az Oázis Nagykerbe a kert tulajdonosának.

Különdíj:

Budakalasz1
Egészséges Budakalászért Egyesület ajánlása alapján - Furik Zoltán
Díja: oklevél és kerámia tábla a jelölő és jelöltnek, valamint 5 ezer forintos vásárlási utalvány az Oázis Nagykerbe a kert tulajdonosának.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

www.pestmegye.hu