Ilyen lett Pilisszentkereszt első bölcsődéje

Pilisszentkereszt Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázati felhívásra, amire 223,53 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogatás intenzitása 95 % volt.

pilisszentkereszt bolcsode

A támogatásnak köszönhetően a település meg tudta valósítani régi vágyát, hogy megépüljön a község első bölcsődéje. A két csoportszobás bölcsőde 28 kisgyermek elhelyezésre alkalmas. Az új építésű épület komplex akadálymentesítése is megvalósult, egyenlő esélyt teremtve ezzel minden látogató számára. Az épület mellett a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelő, biztonságos játszókert is kialakításra került.

A bölcsőde 2022.07.04-től nyitotta meg kapuit.

Projekt megvalósítási helye: 2098 Pilisszentkereszt, Dobogókői út 16/A.

A projekt a Pénzügyminisztérium támogatásával valósult meg. A támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

www.pestmegye.hu