Elindult a Pest megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések c. projekt

kislogo

A Kedvezményezett neve: Pest Megye Önkormányzata
Pályázati felhívás neve, kódszáma: Megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések TOP_PLUSZ-3.1.1-21-PT1
A projekt címe: Pest megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések
A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-3.1.1-21-PT1-2022-00001
A szerződött támogatás összege: 6 227 000 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100,00%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:
A projekt célja Pest Megye Önkormányzatának vezetésével foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések létrehozása és működtetése egész Pest megyére kiterjedően. A Pest megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési stratégia kidolgozása. Munkaerőpiaci programok megvalósítása.

A konzorciumi partner - Pest Megyei Kormányhivatal - részéről a célcsoport foglalkoztatását elősegítő szolgáltatások és támogatások nyújtása.
Pest megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési célokkal összhangban a munkaerőpiac bővítése, a célcsoport képzése, elhelyezkedése és a szereplők együttműködésének erősítése.
A munkaerő kereslet és kínálat megyei szintű összehangolása, kiemelten az országos átlagnál alacsonyabb foglalkoztatási szinttel rendelkező, kevésbé fejlett járásokban.
Pest Megye Önkormányzata már a projektelőkészítés időszakában gazdaságfejlesztési együttműködéseket alakított ki, amelyek összefüggnek a foglalkoztatással.
Az együttműködéshez, partnerséghez szándéknyilatkozatot aláírt a Pest megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara, Nemzeti Agrárkamara, Szob, Abony, Ipolydamásd önkormányzat. A további partnerekkel az egyeztetés folyamatban van, az első mérföldkőig további együttműködést, partnerséget tervezünk önkormányzatokkal, oktatási intézményekkel, nonprofit és civil szervezetekkel, valamint az egyházzal.

A projekt célcsoportja: a munkaerőpiaci szereplők széles köre, munkáltatók (állami, forprofit és nonprofit szervezetek, kamarák), valamint a munkavállalók, álláskeresők.
A fejlesztés 2021-2027 közötti időszakban nyújt támogatást a Pest megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések megalapozására és továbbfejlesztésére.
A fejlesztés eredményeként Pest megye foglalkoztatási-gazdasági helyzetének javulása, a megyei szintű befektetések ösztönzése, a foglalkoztatási partnerségek erősödése várható.
715 fő részére lehetőség nyílik foglalkoztatást elősegítő bértámogatás igénybevételére, 520 fő vállalkozóvá válásának elősegítésére, valamint 1700 fő foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokkal történő támogatására.

A projekt a pályázati felhívásban meghirdetett alábbi célok megvalósításához járul hozzá:
- Pest megye foglalkoztatási-gazdasági helyzetének javulása.
- A megyei szintű befektetések ösztönzése
- A foglalkoztatási partnerségek erősödése

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2027.12.31.

NyitórendezvényA projekt nyitórendezvénye a Megyeházán

Nyitórendezvény 1

logo