Ilyen lett a minibölcsőde Ikladon

Iklad sikeres pályázatot fejezett be az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázatra, melynek keretében 212,38 millió Ft támogatási összegből valósult meg a beruházás.

A projekt célja egy csoportos minibölcsőde kialakítása volt, növelve a településen a 3 éven aluli gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek számát.

iklad bolcsodeHelyszín: Ady Endre u. 37.

A fejlesztés egy 1960-as években épült épület részbeni átalakításával, egyes részének elbontásával és új épületrész (2 csoportszobával) építésével valósult meg a leggazdaságosabban a település központi részén. Ezáltal javult a település oktatási-nevelési feltétele, infrastrukturális ellátottsága, valamint az itt élő családok életkörülményei. Az új épület által nagymértékben javul település szolgáltatásainak színvonala, továbbá javul településünkön élő gyermekek magas minőségű a kor követelményeinek megfelelő oktatási-nevelési feltételekhez, infrastruktúrához való hozzáférése.

Az önkormányzat vállalta, hogy biztosítja a bölcsőde humánerőforrását 4 kisgyermeknevelő, 2 dajka alkalmazásával

A projekt kezdésének dátuma: 2021.02.23.
A projekt befejezésének dátuma: 2022.09.30.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

www.pestmegye.hu