Lengyel-Magyar Önkormányzati Fórumot tartottak Kapraczban

Karácsony Ádám, Pest Megye Közgyűlésének alelnöke részt vett a lengyelországi Karpaczban megrendezett Nemzetközi Gazdasági Fórumon, ahol a lengyel gazdasági és politikai élet legfontosabb szereplői jöttek össze megvitatni az ország és Európa aktuális kérdéseit.

A Közép-európai Davosnak is nevezett fórumot idén 31. alkalommal rendezték meg, részt vett rajta többek között Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Václav Klaus volt cseh államfő is.

lengyel forum Karacsony AKarácsony Ádám (jobbról a második) a fórumon

A beszélgetésen szó esett a régiók és városok integrált fejlesztéséről, a jelenlegi gazdasági helyzet kihívásairól és az európai energiakitettség mellékhatásairól.

Karácsony Ádám a Lengyel-Magyar Önkormányzati Fórum beszélgetésén kiemelte, hogy a Régiók Bizottságában végzett munkájának fontos feladata, hogy a brüsszeli döntéshozatali folyamatokba becsatornázza a helyi és regionális tapasztalatokat. Elmondta, hogy a Régiók Bizottsága 3 demográfiai kihívásnak tekinti: az idősödő társadalom; az alacsony születésszám; és az egyenlőtlen népességeloszlást az EU régióin belül. Ahhoz, hogy a humán tőkét a jövőben jobban kilehessen használni, szükség van a demográfiai probléma kezelésére.

www.pestmegye.hu

 

Friss híreink

Tovább ide: Friss hírek

facebook

net4eu

foodwave