Ilyen lett a mini bölcsőde Újszilváson

A településen korábban is volt egy mini bölcsődei csoport, mely az óvodában működik, azonban a településen élő kisgyermekek száma és a bölcsőde iránti kereslet miatt szükséges volt egy új mini bölcsőde létrehozása.

Újszilvás Község Önkormányzata a Pénzügyminisztérium által nyújtott 49.999.999 forint vissza nem térítendő támogatás segítségével egy 8 férőhelyes mini bölcsődét épített a településen. A támogatás intenzitása 95% a szükséges önerőt az önkormányzat a költségvetéséből biztosítja.

A támogatásnak köszönhetően egy csoportszobás, 62,73 m2 hasznos alapterületű mini bölcsőde épült, ami maximum 8 kisgyermek elhelyezésre lesz alkalmas. Az intézmény a Mező Imre utcában helyezkedik el, közvetlenül az óvoda épülete mellett. Új építés lévén a pályázat által előírt feltételek szerint teljesültek a komplex akadálymentesítés követelményei. Az épület mellett a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelő, biztonságos 304 m2 területű játszókert is kialakításra került játszóvárral, homokozóval.

ujszilvas mini bolcsode

A bölcsőde létesítése egyben munkahelyeket is teremt, melyeket elsősorban helyi lakosokkal szeretnénk betölteni.

A támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.
Pályázati felhívás megnevezése: Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében

Projekt megvalósítási helye: Újszilvás, Mező Imre utca, hrsz. 67/2
Projekt kezdete: 2020. június 8.

www.pestmegye.hu