Vasárnap lép életbe a MÁV-START és a Volánbusz új menetrendje

MÁV-Volán-csoport új, 2022/2023-as vasúti és autóbusz-menetrendje december 11-én, vasárnap lép hatályba.

A menetrendváltás előtt folyamatosan tettük közzé az új menetrendeket, azonban időközben az újonnan alakult Építési és Közlekedési Minisztérium vette át az állami közösségi közlekedés felügyeletét, így a vállalatcsoport feletti tulajdonosi jogkörgyakorlást is. Az egyeztetések eredményeként az előzetesen meghirdetett változásokkal ellentétben nem módosul a járatok menetrendje Gödöllő, Aszód, Bag és Tura térségében: az autóbuszközlekedés hatvani vasútvonal felújítása kapcsán tervezett átalakításait a beérkező utasjelzések, észrevételek felülvizsgálatának eredményeként nem hajtják végre.

volanbusz

A megrendelő minisztérium és vállalatcsoport vezetőinek egyeztetése során a menetrendváltásról is fontos döntések születtek, hiszen a megrendelő Építési és Közlekedési Minisztérium elvárásához igazodvalehetőség szerint a minden érintett számára legkedvezőbb megoldásokat dolgozták ki.

A folyamat eredményeként a Gödöllő, Aszód, Bag és Tura térségében meghirdetett autóbuszos menetrendi változások nem lépnek életbe december 11-től. Az érintett vonalakon járataink a jelenlegi menetrendnek megfelelően közlekednek a továbbiakban is. További változás, hogy az Etyek és Biatorbágy vasútállomás között meghirdetett új 766-os autóbuszok nem indulnak el december 11-től, az új járatok forgalomba állítására később kerül sor.

Részletes menetrend ITT böngészhető.

www.pestmegye.hu