Már lehet nevezni az értéktári vetélkedőre

A vetélkedőben az általános iskolák felső tagozatos diákjai vehetnek részt, 4 fős csapatokat indítva – egy iskolából több csapat is jelentkezhet.

 „A Vármegyei Értéktárhoz kapcsolódó vetélkedő”
FELHÍVÁS
2023

A vetélkedő célja
A nemzeti értékek, és ezen belül a vármegyei értékek nemzeti örökségünk részét képezik, melyet kötelességünk megismerni, megóvni és továbbadni a következő generáció számára. A nemzeti értékek megőrzésére és gondozására Pest Vármegye Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet, ezért a megismertetésük és népszerűsítésük céljából vetélkedőt szervez. A verseny célja, hogy a fiatalabb korosztály tagjaival is jobban megismertessük a magyar kultúra értékeit, bevonjuk őket az értékgyűjtésbe, bízva abban, hogy ezzel erősödik az identitástudatuk, hagyományőrzéshez való viszonyuk, valamint megtapasztalják a közösségi munka örömeit. A vetélkedő keretében a Vármegyei Értéktárban nyilvántartott egyes nemzeti értékek kapcsán megszerzett tudást tesszük próbára.

Jelentkezés feltételei
A vetélkedőben az általános iskolák felső tagozatos diákjai vehetnek részt, 4 fős csapatokat indítva – egy iskolából több csapat is jelentkezhet.
A jelentkezést az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk 2023. március 16-ig az alábbi adatok megadásával:
- iskola neve, címe, telefonszáma, e-mail címe
- osztály vagy csapat megnevezése
- felkészítő tanár neve, telefonszáma, e-mail címe
- csapatkapitány neve
- csapattagok nevei
- nyilatkozat a személyes adatok kezeléséhez való hozzájárulásról (minden érintett személy – csapattag és felkészítő tanár – részéről kérünk nyilatkozatot)
A részvétel és a regisztráció minden versenyző, illetve felkészítő tanár számára ingyenes.

A verseny lebonyolítása
1. Regisztráció és az első forduló
A felhíváshoz mellékelt feladatlapon található feladatokat az indulni kívánó csapatoknak meg kell oldaniuk, és a megoldásokat a fent felsorolt adatokkal együtt vissza kell küldeniük a megadott e-mail címre 2023. március 16-ig. A kitöltött feladatlapokat és az elkészített bemutatót Pest Vármegye Önkormányzatának szakértő bizottsága 2023. március 20-ig értékeli, és a legjobb eredményt elérő csapatokat 2023. március 21-én értesíti a középdöntőbe jutásról. Ebből a fordulóból 24 csapat juthat tovább a középdöntőbe.
A további fordulókban 60 kiválasztott értékből kell felkészülniük a diákoknak. Ezt a listát jelen felhíváshoz mellékelten megküldjük.

2. Vármegyei középdöntő
A középdöntőre 2023. április 1-jén kerül sor – online módon. A középdöntőben és döntőben a következő típusú feladatokkal találkozhatnak a versenyzők: kvíz, ügyességi-, kreatív és kézműves feladatok.
A középdöntőből 6 csapat juthat tovább a döntőbe.

3. Vármegyei döntő
A legjobb eredményt elért 6 csapat vármegyei szintű online döntőben méri össze tudását, 2023. április 22-én, a döntő helyszíne: Vármegyeháza Budapest (1052 Budapest, Városház u. 7.)

4. Díjazás
A döntőben az első három helyezést elérő csapat tagjai között 125.000 Ft összértékű nyereményt osztunk szét. Minden versenyző és felkészítő tanár oklevelet kap.

A vetélkedővel kapcsolatban további információt az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, illetve a 06 20 471 3411-es telefonszámon kérhetnek. Várjuk jelentkezésüket!

A vetélkedő dokumentumai innen tölthetők le: adatvédelmi tájékoztató, jelentkezési lap, feladatsor.

Pest Vármegye Önkormányzata

www.pestmegye.hu