Új bölcsőde épül Újszilváson

Újszilvás Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című, PM_BOLCSODEFEJLESZTES_2019 kódszámú pályázati felhívásra.

Az önkormányzat a 2020. július 22-ei döntés alapján 240 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével egy 24 férőhelyes 2 csoportos bölcsődét épít. A támogatás intenzitása 100%.

ujszilvas bolcsiProjekt megvalósítási helye: Újszilvás, Szent István utca 2. hrsz. 66/4

A támogatásnak köszönhetően két csoportszobás, 282 m2 hasznos alapterületű bölcsőde épül, ami maximum 24 kisgyermek elhelyezésre lesz alkalmas. Ehhez tartozik majd 270 m2 játszóudvar. Az intézmény a Szent István utcában helyezkedik majd el, közvetlenül az óvoda és a mini bölcsőde épülete mellett. Új építés lévén a pályázat által előírt feltételek szerint teljesülnek a komplex akadálymentesítés követelményei. Az épület mellett a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelő, biztonságos játszókert is kialakításra kerül.

Tervezett befejezés dátuma: 2023. december 8.

A családi és munkahelyi teendők összeegyeztetéséhez a családi bevétel és a részmunkaidős foglalkoztatás növeléséhez, szükséges a kisgyermekek napközbeni ellátása. A bölcsődébe járó kisgyermekek hamarabb szocializálódnak, az óvodai beilleszkedés ezáltal könnyebb lesz számukra. A bölcsőde létesítése egyben munkahelyeket is teremt, melyeket elsősorban helyi lakosokkal szeretnénk betölteni.

Projekt címe: Újszilvás Község Önkormányzatának 2 csoportos bölcsőde építési projektje
Projekt kódszáma: PM_BOLCSODEFEJLESZTES_2019/6
Projekt kezdete: 2021. július 13.

A projekt a Pénzügyminisztérium támogatásával valósul meg. A támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

www.pestmegye.hu