Forgalomkorlátozás lesz a gödi Duna úton

Burkolatfelújítás és hídépítés miatt forgalomkorlátozás lesz a gödi Duna úton.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújul Göd belterületén a Duna út 2-es főút (Pesti út) és a vasúti átjáró közötti 538 méteres szakasza. A munkálatok első üteme május 22-én kezdődik az Ilka-patak híd elbontásával és teljeskörű újraépítésével. Ezalatt a Duna út Pesti út és a Mária utca közti szakaszán teljes útzárat vezetnek be a szakemberek, így a térségben módosított forgalmi rend lesz érvényben.

Az Ilka-patak felett lévő híd teljeskörű átépítése alatt a Duna úton a patak feletti áthaladás sem gépjárművel sem gyalogosan nem lesz lehetséges. A 2-es főútról Vác irányából a Duna útra nem lehet majd balra kanyarodni. Gépjárművel a 2-es főútról az M2 autóút felé ideiglenes táblákkal jelölt terelőúton, a Pesti út - Kolozsvári utca – Madách utca vonalán keresztül lehet eljutni. Az M2 autóút felől érkezve a 2-es főút irányába a Honvéd sor - Kolozsvári utca - Pesti út útvonalon lehet majd közlekedni. A tereléssel összefüggésben a Madách utca a Duna út felé, a Honvéd sor pedig a Duna út felől egyirányúsítva lesz. A terelt útvonalon 7,5 tonnás súlykorlátozást vezetnek be.

A Duna út lezárt szakaszán a gyalogos forgalom számára a közlekedés a hídon való átkelés kivételével teljes hosszában biztosítva lesz. Az Ilka-patakon gyalogosan történő átkelésre a Szent Imre herceg utca - Kisfaludy utca - Mária utca vonalán lesz lehetőség. A gyalogos terelőutat a könnyebb tájékozódás érdekében mobil táblákkal is jelölik a szakemberek. Az érintett szakaszon az ott lakók számára az ingatlanokhoz gépjárművel történő ki és behajtás a munkaidő elején és végén biztosítva lesz.

Göd Duna utcaTerelőutak átnézeti térképe

A Duna út teljes szélességében történő lezárása miatt a Volánbusz által a 345 jelű Vác - Göd vonalon üzemeltetett, Göd, Újtelep autóbusz-fordulóhoz érkező, és az onnan induló helyközi járatok is terelt útvonalon közlekednek. Emiatt a 345 jelű Volánbusz járatok a Göd, Duna út jelzésű megállókban nem állnak meg, helyettük a Szent Imre herceg utca - Kolozsvári utca csatlakozásánál kijelölt ideiglenes megállóhelyek érintésével közlekednek.

A helyi járatok által a Honvéd soron érintett Németh László iskola-jelzésű, Duna út irányú megállóhelyet a Honvéd sor egyirányúsítása miatt a terelés időszakára megszüntetik. Helyette az Oázis lakópark irányban is az ellenkező irányú megállóhelyet használhatják a közlekedők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. Az építési munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik a felújítási munkák idejére, a beavatkozásokat az ő érdekükben végzik el.

www.pestmegye.hu