Tájékoztató falugondnoki és tanyagondnoki képzésről

A 2021. január 1. után benyújtott jelentkezések esetében a szolgáltatás helye szerint illetékes vármegye önkormányzata látja el a falugondnoki és tanyagondnoki képzés szervezését. Az egyes szociális szolgáltatásokat végzők képzéséről és vizsgakövetelményeiről szóló 81/2004. (IX.18) ESzCsM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) lehetővé teszi, hogy amennyiben a képzés megtartásához nincs elegendő számú jelentkező, a vármegye önkormányzata más vármegye önkormányzatával közösen szervezze meg a képzést.

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, Békés Vármegye Önkormányzata, Csongrád-Csanád Vármegye Önkormányzata, a Fejér Vármegyei Önkormányzat, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat, Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata, Nógrád Vármegye Önkormányzata, Pest Vármegye Önkormányzata, valamint Tolna Vármegye Önkormányzata a falugondnoki és tanyagondnoki képzés közös szervezéséről döntött oly módon, hogy a képzést Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata bonyolítja le.

A képzést Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata nem maga végzi, hanem képzési megállapodás keretében olyan intézményt bízott meg, amely a Rendeletben meghatározott feltételeknek megfelel.
A képzést a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületével (6000 Kecskemét, Kölcsey utca 21.) végzi.

A képzés három helyszínen történik: Kecskeméten és Fejér vármegyében kettő településen 3 csoportban. A kecskeméti helyszínen 2 csoportban (helyszín: Kecskeméti Regionális Képző Központ – 6000 Kecskemét, Szolnoki út 20. fsz. 001), míg másik helyszín (cím: Falugondnokok Háza – 8089 Vértestarcsa, Kossuth Lajos u. 1.) 1 csoportban zajlik majd a képzés.

Kecskeméten vesznek részt a képzésen a Bács-Kiskun vármegyei, a Békés vármegyei, a Csongrád-Csanád vármegyei, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei, a Nógrád-vármegyei valamint a Pest vármegyei jelentkezők.

Vértestarcsán vesznek részt a képzésen a Fejér vármegyei, a Komárom-Esztergom vármegyei, valamint a Tolna vármegyei jelentkezők.

www.pestmegye.hu