Kibővítették a bölcsődét Szigethalmon

A projekt eredményeképpen 28 új bölcsődei férőhely jött létre.

Szigethalom Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a „VEKOP-6.1.1-21 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című felhívásra. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Az önkormányzat a 363,91 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a meglévő bölcsőde épületét 2 csoportszobával bővítette.

bolcsode szigethalom 

A meglévő bölcsődei intézmény 2 csoportszobával és kiszolgáló helyiségekkel bővült, 348,09 m2 hasznos alapterületű épületrész építésével. A projekt eredményeképpen 28 új bölcsődei férőhelyet hozott létre a város.

A projekt fő célja bölcsődei ellátást nyújtó intézmény férőhelybővítése volt, ezzel hozzájárulva a családok életminőségének javulásához és a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez. A fejlesztés és a kapacitásnövelés a bölcsődei ellátási formához való hozzáférést segíti elő, ezáltal segítve a kisgyermeket nevelő családokat.

A projekt hatására bővül a foglalkoztatás, a nők szülés utáni munkába állása könnyebbé válik. A projekt keretében Szigethalom Város Önkormányzata vállalta, hogy intézményi szinten 7 db új munkahelyet hoz létre teljes munkaidőben. 

www.pestmegye.hu

 

Friss híreink

facebook

net4eu

foodwave