Elkészült a mini bölcsőde Kocséron

Kocsér Község Önkormányzata 39,82 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével létrehozta az első mini bölcsődéjét. A pályázat benyújtása előtti igényfelmérés alapján a bölcsőde akár maximális kihasználtsággal is tud majd működni.

kocser minibolcsode

A maximum 8 kisgyermek elhelyezésére alkalmas mini bölcsődét egy korábban használaton kívüli, meglévő épület felújításával és átalakításával nyitja meg az önkormányzat a Szabadság utca 19. szám alatt. A felújítás során az épület akadálymentesítése is megvalósult. Az épület mellett a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelő, biztonságos játszókertet is kialakítottak.

A családi és munkahelyi teendők összeegyeztetéséhez a családi bevétel és a részmunkaidős foglalkoztatás növeléséhez szükséges a kisgyermekek napközbeni ellátása. A bölcsődébe járó kisgyermekek hamarabb szocializálódnak, az óvodai beilleszkedés ezáltal könnyebb lesz számukra. A bölcsőde létesítése egyben munkahelyeket is teremt, melyeket elsősorban helyi lakosokkal szeretnénk betölteni.

www.pestmegye.hu