Indul az értéktár vetélkedő

„A Vármegyei Értéktárhoz kapcsolódó vetélkedő”
FELHÍVÁS
2024

A vetélkedő célja
A nemzeti értékek, és ezen belül a vármegyei értékek nemzeti örökségünk részét képezik, melyet kötelességünk megismerni, megóvni és továbbadni a következő generáció számára. A nemzeti értékek megőrzésére és gondozására Pest Vármegye Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet, ezért a megismertetésük és népszerűsítésük céljából vetélkedőt szervez. A verseny célja, hogy a fiatalabb korosztály tagjaival is jobban megismertessük a magyar kultúra értékeit, bevonjuk őket az értékgyűjtésbe, bízva abban, hogy ezzel erősödik az identitástudatuk, hagyományőrzéshez való viszonyuk, valamint megtapasztalják a közösségi munka örömeit. A vetélkedő keretében a Vármegyei Értéktárban nyilvántartott egyes nemzeti értékek kapcsán megszerzett tudást tesszük próbára.

vetelkedp donto 2023A tavalyi döntő résztvevői és zsűritagjai

Jelentkezés feltételei
A vetélkedőben az általános iskolák felső tagozatos diákjai vehetnek részt, 4 fős csapatokat indítva – egy iskolából több csapat is jelentkezhet.
A jelentkezést az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk 2024. március 25-én 12 óráig a jelentkezési lap kitöltésével, az alábbi adatok megadásával:

- iskola neve, címe, telefonszáma, e-mail címe
- osztály vagy csapat megnevezése
- felkészítő tanár neve, telefonszáma, e-mail címe
- csapatkapitány neve
- csapattagok nevei
- nyilatkozat a személyes adatok kezeléséhez való hozzájárulásról (minden érintett személy – csapattag és felkészítő tanár – részéről kérünk nyilatkozatot)
A részvétel és a regisztráció minden versenyző, illetve felkészítő tanár számára ingyenes.

A verseny lebonyolítása
1. Regisztráció és az első forduló
Az induló csapatoknak a https://forms.gle/2LQy6Pf2jzpYhmmw6 linken található tesztfeladatsort meg kell oldaniuk, és a megoldásokat a Google formon be kell küldeniük 2024. március 22-én 12 óráig.
A feladatsoron felül még egy feladata van a jelentkezőknek. A csapat válassza ki a kedvenc értékét Pest vármegyében és mutassa ezt be egy PowerPoint prezentáció segítségével szubjektív módon, a saját szemszögéből!

Szempontok:
· a bemutató maximum 10 diából álljon
· használhatók internetes képek, illetve internetről gyűjtött adatok is
· saját fényképek, személyes élmények útján is bemutatható a választott érték
· lehetőleg minél több és változatosabb információt tartalmazzon a bemutató
A munkákat az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell elküldeni, a file nagysága maximum 7 MB legyen. Ha ennél mégis nagyobb a méret, akkor internetes óriásfájl küldő program segítségével küldjék el!

A kitöltött tesztet és az elkészített bemutatót Pest Vármegye Önkormányzatának szakértő bizottsága 2024. március 25-ig értékeli, és a legjobb eredményt elérő csapatokat 2024. március 26-án értesíti a középdöntőbe jutásról. Ebből a fordulóból 24 csapat juthat tovább a középdöntőbe

A további fordulókban 60 kiválasztott értékből kell felkészülniük a diákoknak. 

2. Vármegyei középdöntő
A középdöntőre 2024. április 13-án kerül sor – online módon. A középdöntőben és döntőben a következő típusú feladatokkal találkozhatnak a versenyzők: kvíz, ügyességi-, kreatív és kézműves feladatok.
A középdöntőből 6 csapat juthat tovább a döntőbe.

3. Vármegyei döntő
A legjobb eredményt elért 6 csapat vármegyei szintű döntőben méri össze tudását, 2024. április 27-én, a döntő helyszíne: Vármegyeháza Budapest (1052 Budapest, Városház u. 7.)

4. Díjazás
A döntőben az első három helyezést elérő csapat tagjai között 125.000 Ft összértékű nyereményt osztunk szét. Minden versenyző és felkészítő tanár oklevelet kap.

A vetélkedővel kapcsolatban további információt az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, illetve a 06 20 471 3411-es telefonszámon kérhetnek. Várjuk jelentkezésüket!

www.pestmegye.hu