Kínába látogatott a vármegye delegációja

A Szabó István közgyűlési elnök vezette delegáció több állomásos hivatalos úton járt Kínában március elején. A látogatás első megállójaként Szecsuán tartomány vezetőjével, Huang Qiang kormányzóval a Budapest-Csengtu repülőjárat újraindításának lehetőségéről tárgyaltak Csengtuban.

Szabó István (balra) és Huang Qiang (jobbra)Szabó István (balra) és Huang Qiang (jobbra)

A kormányzóval megállapodtak a jövő technológiáját képviselő cégek Pest vármegyei befektetéseinek ösztönzéséről,valamint a turisztikai és tudományos együttműködések kiterjesztéséről Pest vármegye és Szecsuán tartomány között. A helyi hírcsatorna videós beszámolóját IDE kattintva tekinthetik meg.

Csungkingba, Pest vármegye egyik legrégebbi testvérvárosába is ellátogatott a delegáció, ahol a város alpolgármesterével megállapodtak, hogy újraindítják a járványhelyzet miatt megszakadt együttműködéseket. Ennek keretében idén Pest vármegye részt vesz majd a város által szervezendő testvérmegyei kiállításon, ahol lehetősége lesz vizuálisan bemutatni természeti, történelmi és kulturális értékeinket. A kiállítással párhuzamosan tartandó gazdasági fórumon pedig kezdeményezzük Pest vármegyei cégek részvételét.

Szabó István (balra) Csungking alpolgármesterével tárgyaltSzabó István (balra) Csungking alpolgármesterével tárgyalt

A Hubei tartományban található Wuhani Műszaki Egyetemmel a magyar és kínai egyetemek kapcsolatainak, tudományos együttműködéseinek lehetőségeiről egyeztettek. Wuhanban a Zenei Akadémián egy a zeneoktatás jógyakorlatait és módszereit egymással megosztó zenei együttműködésről állapodott meg Szabó István az intézmény vezetőivel.

A delegáció Kantonban felkereste a városi szakképzési centrumot, ahol megállapodás született a Pest vármegyei és kantoni intézmények közötti együttműködésről, ismeretátadásról a műszaki és művészeti oktatás területén.

A vármegye delegációja KínábanA vármegye delegációja Kínában

A delegációban Karácsony Ádám közgyűlési alelnök; Popovics Gábor és Szinay József irodavezetők kaptak helyet.

www.pestmegye.hu