Új 8 férőhelyes mini bölcsőde épült Püspökszilágyon

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által meghirdetett TOP_PLUSZ-3.3.1-21-PT1 GYERMEKNEVELÉST TÁMOGATÓ HUMÁN INFRASTRUKTÚRA FEJLESZTÉSE tárgyú felhívás alapján Püspökszilágy Község Önkormányzatának támogatási kérelmét támogatásra alkalmasnak minősítette. A Kedvezményezett – a Támogató döntése alapján 164,56 millió forint, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozott vissza nem térítendő támogatásban részesült.

bolcsi ppszgyAz elkészült mini bölcsőde

A kedvezményezett neve: Püspökszilágy Község Önkormányzata
Megvalósítási helyszín: 2166 Püspökszilágy, Petőfi Sándor utca 8. Hrsz: 198
A Támogatás intenzitása: 100 %
A Projekt tervezett elszámolható összköltsége 164,56 millió Ft.
Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-3.3.1-21-PT1-2022-00003

A fejlesztés bemutatása:
Püspökszilágyon korábban a három év alatti gyermekek számára nem volt elérhető a bölcsődei ellátás. A projekt keretében új, 71,9 nm hasznos alapterületű mini bölcsőde épült 8 új bölcsődei férőhely létrehozásával, korszerű nevelési körülményeket teremtve. A projekt eredményként 2 új munkahely jött létre, a 3 év alatti gyermeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítése, a bölcsődei ellátási formához való hozzáférés javítása és a bölcsődei ellátási formák által nyújtott szolgáltatások minőségi fejlesztésének elősegítése valósult meg, ezáltal hozzájárulva a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez. A bölcsődei ellátást nyújtó intézmény hozzájárul a családok életminőségének javításához, a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez. A beruházás kereténben játszóudvar került kialakítása összesen 200 nm-es területen, valamint az épület teljeskörű, komplex akadálymentesítése is megvalósult. A megújuló energiaforrás hasznosítás tekintetében 7,5 kW teljesítményű napelemes rendszer, inverteres klíma és autonóm rendszerű solar kerti világítás került telepítésre.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében, 164,56 millió forint európai uniós támogatásból valósult meg.
A projekt befejezése: 2024.07.31.
A projektről bővebb információt a https://puspokszilagy.hu/bolcsode-palyazat/ oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Tordai Sándor polgármester,
Püspökszilágy Község Önkormányzata
Tel: +3627-368-186
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.