Félmilliárdból épült új gyártócsarnokot adtak át a tápiószőlősi Ferzol Kft.-nél

A Ferzol Kft. jó példája annak, hogyan képes egy garázsból indult családi vállalkozás negyed évszázad alatt kitartással és szorgalommal térsége egyik meghatározó, sikeres cégévé fejlődni Magyarországon - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a társaság pénteki csarnokavató ünnepségén, Tápiószőlősön.

Marczinkó Zoltán István aláhúzta: Magyarországon két éve bővülnek a beruházások, az idei év második felében a feldolgozóipar további növekedésére lehet számítani. E folyamatot a kormány támogatási és gazdaságpolitikája is ösztönzi, erősíti - tette hozzá.

Jelezte: a növekedés motorjai a termelő beruházások, melyek között a Ferzol Kft. példaértékű utat járt be az elmúlt 25 esztendőben. A cég jó példája annak, hogy miként tud egy garázsból indult családi vállalkozás kitartással és szorgalommal térsége egyik meghatározó, sikeres cégévé fejlődni - fogalmazott. Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára az eseményen kijelentette: a társaság fejlődése, méretei és teljesítménye imponálók. Úgy vélte: a település 4 százalék körüli munkanélküliségi rátája - mely fele az országos átlagénak - jelentős mértékben a kft.-nek köszönhető. A Ferzolt innovatív vállalkozásnak nevezte, melyet ötmilliárdos árbevétel és egymilliárdos nyereség jellemez, emellett a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója.

Az államtitkár utalt rá: a céget Pest megye többi vállalkozásához hasonlóan hátrányosan érinti, hogy a fővárost is magában foglaló központi régióhoz tartozik. A kormány célja, hogy az emiatt kieső uniós támogatásokat költségvetési forrásokból pótolja a jövőben - mondta.

ferzol

Bíró Zoltán, a vállalat tulajdonos-ügyvezető igazgatója köszöntőjében, felidézve a kft. történetét, arról beszélt: sikerük egyik kulcsa a hosszú távú és partnerközpontú gondolkodásban, valamint a megújulás képességében rejlik. Ezek segítették hozzá a társaságot, hogy a korábbi évek dinamikus fejlődése után a válság idején a hatékonyság növelésével sikeresen talpon maradjon és újra növekedési pályára álljon. Közölte: a Ferzol Kft. jelenleg 370 alkalmazottat foglalkoztat, 60 cég beszállítója, 14 ezer terméket gyárt és 23 000 négyzetméter összterületű gyártó-, illetve raktárbázissal rendelkezik. Kiemelte: a több mint 5500 négyzetméter alapterületű új épületben egy 90 fős üzemi étkezde mellett 60 fős oktatóterem is helyet kapott, mivel a cég ettől a tanévtől részt vesz a duális képzésben, versenyképességének fenntartása és erősítése érdekében.

A négy és fél hónap alatt 520 millió forintból készült beruházás 50 fő létszámbővítéssel is jár - fűzte hozzá. A Ferzol Kft. a finomlemez-megmunkálás egyik legismertebb hazai vállalkozása. Termékeiket a járműipar, telekommunikáció és a hűtés- fűtéstechnika területén is alkalmazzák, legfőbb exportpiacai Brazília, az Egyesült Államok és több ázsiai ország. Olyan iparágakat szolgál ki, amelyek folyamatosan fejlődnek, és Magyarország gazdasági teljesítményét is alapvetően meghatározzák. A cég fejlesztéseihez mintegy 700 millió forint pályázati forrást nyert el az elmúlt években.

Forrás: MTI