Pályázati felhívás a szabadidősport támogatására

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az Emmi pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, a "Felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén" elnevezésű pályázati felhívás célja, hogy olyan lakossági, szabadidősport események, egészségfejlesztő testmozgásprogramok jöjjenek létre - Magyarország azon területein, ahol ezek elérhetősége kevésbé biztosított -, melyek hozzájárulnak a napi mozgásmennyiség növeléséhez, a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés javításához, és amelyek során az egészséges életmódot népszerűsítő kommunikáció is meg tud jelenni.

Schanda Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár kiemelte, a pályázatnak nem célja, hogy bajnokokat és élsportolókat neveljen. "Büszkék vagyunk a magyar sportolók kiemelkedő teljesítményeire, eredményeire, ám fontos azokra is gondolnunk, akik a sportolási, testmozgási lehetőségekhez erősen korlátozott módon vagy egyáltalán nem férnek hozzá" - fejtette ki. - "Az aktív, egészségre tudatosan odafigyelő közösségek tovább erősítik Magyarország teljesítményét. A szabadidősporttal teljesebbé válhatnak a mindennapok és játékosan tehetünk az egészségünk megőrzéséért."

Az államtitkár hozzátette, a támogatási kérelmek benyújtása május 2-án indul, az első szakaszban június 2-ig lehet benyújtani. Amennyiben marad rendelkezésre álló forrás, úgy egészen 2018. július 30-ig lesz lehetőség pályázat benyújtására.

pályázati kép

Forrás: http://www.kormany.hu

Legfrissebb sporthírek

Sportesemény naptár

Nincsenek események a napárban
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Friss híreink

facebook

net4eu

foodwave