XIX. Regionális Parasportnap Ócsán

A közösségi együttlét, a sport nemcsak az egészséges életmód elengedhetetlen feltétele, hanem igazi kikapcsolódást, kellemes feszültséget, változatosságot, élményt jelent. E cél szellemében a Mozgáskorlátozottak Ócsai Egyesülete mondhatjuk hagyományként tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Parasportnapot, amely az idén is április 8-án regionális jelleggel hirdetett meg. A rendezvény helyszíne most is a Halászy Károly Általános Iskola tornaterme és aulája volt.
A nap folyamán együtt versenyeztek egészségesek, sérültek, kicsik és nagyok. A hagyományos versenyszámokon kívül Spák Józsi tanár úr ötletes játékai az önkéntesek vezetésével gördülékenyen zajlott, gyűltek a parajegyek és a vásárlók is a Parabazárban.

Sokan évek óta nem mozdultak ki kényszerű környezetükből. Öröm volt látni a régi arcok között új arcokat is. Így nekik is mód nyílt megismerni sorstársaikat, akiknek talán már könnyebb a megmérettetés.

A szervezők és az adományozók közel 300 fő részére teremtettek lehetőséget arra, hogy az egészséges és sérült emberek a játékban és a sportban is összemérhették képességeiket.

Úgy gondoljuk, ez a sportrendezvény is példa arra, hogy másként, másképpen is lehet élni. A nyomasztó hétköznapok mellé derűs, élményekben gazdag napot lehet vinni. Új erőt adni az önértékeléshez, az önbecsüléshez. Az elért siker nyomán további célok kitűzésére lehet ösztönözni.

Mindezt a fogyatékos emberek és az egész társadalom érdekében kell megtenni.

Csernák Vilmosné

Mozgáskorlátozottak Ócsai Egyesülete

parasportnap Ocsa

Legfrissebb sporthírek

Sportesemény naptár

Nincsenek események a napárban
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

facebook

net4eu

foodwave