XXI.Tököl Kupa Nemzetközi kick-box verseny

A visegrádi négy ország mellé idén Ukrajnából is érkeztek versenyzők, így szombaton 5 ország versenyzői három szabályrendszerben küzdöttek egymással.

A 21 éve megrendezésre kerülő verseny, a gyerek versenyzőktől a felnőttekig biztosít nemzetközi mezőnyben rutinszerzési lehetőséget. A Vb és Eb, valamint Világ Kupák mellett versenyünk egy közép Európai versenynek számít, ahol lehet a verseny rutint növelni és a nagy világversenyek előtt formát „csiszolni”.

A mezőny idén is vegyes volt, mert a budapesti világbajnokságra készülő versenyzőinknek formaidőzítésre adott lehetőséget, mellettük sok klub új versenyzők megméretésére választotta versenyünket!

Örülünk, hogy régóta végzett sportpolitikai munkánknak köszönhetően, több a szövetségünkhöz nem tartozó klub elfogadta meghívásunkat, így „nem csupán” a kick-box harcosok, hanem más küzdősportot gyakorlók is tatamira léptek!

A 36 klub 279 nevezése sok izgalmas és színvonalas mérkőzést hozott, miről a Kis Duna TV-ben és a Duna Média Tv-ben láthatnak majd összefoglalót.

A versenyen kiemelkedően szerepelt a három válogatott versenyzőnk Kolozsvári Kinga Európa bajnokunk, aki szeptemberben lépett a juniorok táborába, ahol első versenyén, nyerni tudott a juniorok s a felnőttek között is. Másik két ring harcosunk Elszaszer Dávid és Bakó Krisztián jó formát mutatott, mert győzni tudtak, ami jó előjel a Budapesten november 4-12 között megrendezésre kerülő világbajnokság előtt!

Külön öröm volt, hogy Elszaszer Dávid a kick-light döntőben az ukrán Vb bronzérmes Zamyatin Pavel ellen tudott győzni!

Jó előjel még az, hogy Olajos Enikő és Gyöngyösi Kevin ismét győzni tudott nemzetközi mezőnyben, valamint újonc Hrabovszky Roland ismét aranyérmet nyert! Újra versenyzett junior VB bronzérmesünk, a tököli Farkas Julianna és nagy örömünkre két ezüstérmet szerzett!

Minden versenyzőnk hozta tudását, ez azt jelenti, hogy jól sikerült a formaidőzítésünk, tehát a versenyzők mellett az edzők is jól dolgoztak! J

A versenyen induló klubok versenyzői által szerzett érem alapján az első négy csapat:

  1. Szigetszentmiklós – Tököl SE10-5-4
  2. Beerfort – Nyergesújfalu KDSE7-6-1
  3. Combat DSE5-9-3
  4. Lock&Load Ukrajna5-3-1

Visszajelzések versenyünkről:

„Gyönyörű helyszín, profi rendezés, sportszerű - színvonalas küzdelmek és jó hangulat”

Julius k9 kupa 578

Legfrissebb sporthírek

Sportesemény naptár

Nincsenek események a napárban
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Friss híreink

facebook

net4eu

foodwave