Kolozsvári Kinga világbajnok

Az olaszországi Kick-Box Vb-n Kolozsvári Kinga két szabályrendszer döntőjében is tatamira állt.

Az öt napon keresztül tartó világverseny utolsó napján lebonyolított döntők közül, a Szigetszentmiklós-Tököl SE versenyzője a finálé programjának második mérkőzésén magabiztos győzelmet aratott a mexikói ellenfele ellen, így 60 kg light-contact szabályrendszer világbajnoka lett. A súlycsoport küzdelmei 32-es ágról indultak, Kingának öt nemzet bajnokát kellett legyőzni ahhoz, a súlycsoportjának „királynője” legyen.  

Mivel a kedvenc kick-light szabályrendszerében (itt a fej-test és a comb is találati felület) három győzelmet szerezett, így egészen egyedülálló teljesítménnyel szintén döntőbe került, ezért nem ünnepelhette frissen szerzett világbajnoki címét sokáig, mert a hetedik mérkőzésen ismét küzdőtérre szólították. Sajnos ezt a győzelmet Kinga már nem tudta „behúzni”, mert a cseh ellenfele jobb volt, így ebben a szabályrendszerben Kolozsvári Kinga ezüstérmet szerzett.

Gnyálin István vezető edző értékelése során elmondta, hogy „a két szabály rendszerben is döntős lenni hatalmas siker, ehhez a teljesítményhez kivételes képességűnek kell lenni, mert ilyen sorozat terhelést kevés sportoló tud végigcsinálni.”

Az edző elmondta, hogy „Kinga 5 nap alatt 9 mérkőzést vívott és ebből nyolc alkalommal győzött, ezért a világbajnoki arany és ezüstérmével a magyar csapat egyik legjobbja lett”.

A felkészülésről mesélve kiderült, hogy a felkészítési program 2 és fél hónapig tartott, a kiscsoportos edzéseken kívül, döntően egyéni edzések voltak a programban, amik Kinga képességeit vették figyelembe és az ellenfelek tudására épült. „Nagy segítség volt az, hogy a klub régi bajnokai mellett, százhalombattai kick-box barátaink is lejártak Kinga felkészítő edzéseire”.

http://www.kickboxsziget.hu/ksi/hu/homepage/kolozsvari-kinga-utja-vilagbajnoki-cimig/

kinga5edzo es kinga3

 

Legfrissebb sporthírek

Sportesemény naptár

Nincsenek események a napárban
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

facebook

net4eu

foodwave