Kolozsvári Kinga kick-box világbajnok

Kolozsvári Kinga kick-box világbajnok és 2018 Pest Megye Év utánpótlás sportolójának 2019 első félévének eredményeinek rövid áttekintése

Európa Kupa - Horvátország/Karlovac

24 ország 140 klubjának versenyzői küzdöttek meg egymással.
Szigetszentmiklós-Tököl SE két versenyzőt, Kolozsvári Enikőt és Kolozsvári Kingát nevezte a versenyre. 
Mindkét versenyzőnk két szabályrendszerben indult és végül Enikő egy aranyérmet és egy ezüstérmet szerzett, így az elvégzett munka meghozta a rég várt sikert.

Nagy örömünkre Kolozsvári Kinga junior világbajnokunk megnyerte a juniorok súlycsoportos versenyét és a grand champion versenyt is, ami biztató év eleji kezdésnek számit. Kinga ezen a versenyen a felnőtt mezőnyben is küzdött, ami nagy terhelést jelentett, mint fizikai, mint mentális szinten, amit kiválóan teljesített, mivel a felnőtt mezőnyben is egy ezüst és egy bronzérmet "verekedett" ki magának.

Kétfős "csapatunk összesen 3 aranyérmet, 2 ezüstérmet és 2 bronzérmet szerzett, ezzel a 140 klub rangsorában a 22 helyen végeztünk.

SZLOVAK OPEN - POZSONY

Kolozsvári Kinga - Egy arany és egy bronzérem!

Ismétlődtek a tavalyi Vb küzdelmei, mivel Kolozsvári Kinga ismét nyerni tudott light-contact szabályrendszerben, ahol döntőben legyőzte a cseh Lucia Polaskovát, viszont a kick-light szabályrendszer elődöntőjét a cseh lány nyerte, így ebben a szabályrendszerben Kinga bronzérmet szerzett.

Kick-Box Világkupa – Ausztria/Inssbruck

39 ország – 248 sportegyesület – 2223 nevezés

Hatalmas mezőnyben 2 aranyérmet és 2 ezüstérmet szerzett Kolozsvári Kinga és Kolozsvári Enikő és ezzel az eredménnyel a klubok éremtáblájának 35. helyén végeztünk.

Kinga a horvátországi Európa kupa megnyerése után ezen a világkupán is győzni tudott a junior korosztályban. Kingát ezen a versenyen a felnőttek között is elindítottuk kedvenc kick-light szabályrendszerében és nagy örömünkre szép győzelmekkel bizonyította tehetségét, mivel ezüstérmet szerzett.

Enikő kemény küzdelmeket vívott és került a döntőben, ahol kevesen múlott, hogy nővérét követve bajnoki övet kössenek derekára, de az ezüstérem is kiváló eredménynek számít. Kitartásának köszönhetően kezd beérni az elvégzett munka. Ezen a versenyen elhitte magáról, hogy tud győzni és ezzel bizonyította, hogy sokszor fejben dőlnek el a dolgok.

Kick-Box Világ Kupa/Budapest – Vasárnap

Rekordnevezés – 39 ország, 284 sportegyesület, 3131 nevezés

Kolozsvári Kinga ismét remekelt, egy aranyéremmel és egy ezüstéremmel gazdagodott éremgyűjteménye

Az „A” kategóriás nemzetközi versenyen Kolozsvári Enikő szorgalmas munkájának ellenére most nem tudott dobogóra lépni, így megszakadt tavaszi siker sorozata. Legjobb négy közé jutásért való küzdelem során 1:2 arányban alulmaradt szlovák ellenfelétől.

Kinga horvátországi Európa Kupa, osztrák Világ Kupa után, a 25 alkalommal megrendezésre kerülő budapesti Világ Kupát is megnyerte, ez a megbízható teljesítménye bizakodásra add okot az idei Európa bajnokág előtt. A versenyen ott voltak Kinga nagy ellenfelei (kivéve a cseh Lucia), ezért eredménye kiválónak mondható.

A versenyre sok szurkoló kísérte el a Kolozsvári lányokat, a szülök és rokonokon kívül sok osztálytárs is eljött drukkolni. Ez a mai érdektelenség időszakában nagydolognak számít.

Gnyálin István

Kolozsvári

 

Legfrissebb sporthírek

Sportesemény naptár

Nincsenek események a napárban
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Friss híreink

facebook

net4eu

foodwave