Pest megye legjobb sportolóit díjaztuk

Pest Megye Közgyűlése minden évben elismeri a kiemelkedő eredményeket és díjazza a megye legjobb sportolóit.

Idén a járványhelyzet miatt a Sportkarácsonyt nem tudtuk megrendezni, a díjazottaknak eljuttatjuk az elismeréseket.

kupak

Az év Pest megyei sportolói, sportszervezeteinek díjazottjai:

Pest Megye Közgyűlése felnőtt korosztályban az év legjobb Pest megyei csapata elismerésben részesíti a Lv Sport Multicham Szentendrei Női Kézilabda Egylet felnőtt csapatát.

LV Sport Multichem Szentendrei NKE Szentendre365.huFotó: szentendre365.hu

A 2021. év nyarán Agárdon rendezett Magyar Kupát megnyerték. Az idei strandkézilabda szezont megnyerték és Palermóban az EHF Beach Handball Chanpions Cup versenyét a negyedik helyen zárták. Az egyesület elnöke és edzője: Gróz János

Pest Megye Közgyűlése női felnőtt korosztályban az év legjobb Pest megyei sportolója elismerésben részesíti Mészáros Eszter sportlövőt, a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club versenyzőjét.

Meszaros NSOFotó: nso.hu

Mészáros Eszter az idei évben a Sportlövő Országos Bajnokságon három versenyszámban két arany és egy bronzérmet nyert. Az eszéki Európa-bajnokságon egy első és egy harmadik helyet szerzett. A 32. Olimpiai Játékokon, Tokióban hetedikként végzett.
Edzője: Szucsák László

Pest Megye Közgyűlése férfi felnőtt korosztályban az év legjobb Pest megyei sportolója elismerésben részesíti Gémesi Csanád kardvívót, a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club versenyzőjét.

Gemesi NSOFotó: nso.hu

Gémesi Csanád a 32. Olimpiai Játékokon Tokióban bronzérmet nyert a magyar kardcsapat tagjaként.
Edzője: Navarrete József

Pest Megye Közgyűlése az év edzője elismerésben részesíti Magyari Zoltánt, a Váci Reménység Egyesület atléta edzőjét.

Magyari Schäffer TamásMagyari Zoltán és Szőllősi István (fotó: Schaffer Tamás)

Magyari Zoltán tanítványai kiválóan szerepelnek az országos és nemzetközi versenyeken, bajnokságokon dobó számokban. Ezt bizonyítja számtalan magyar bajnoki érmük, helyezésük. Tanítványai közül hatan tagjai a különböző korosztályos válogatottnak. Csoportjában együtt edzenek ép és para versenyzők. A 2021. év legnagyobb sikerét Szőllősi István para atléta érte el, aki a Paralimpián, Tokióban ötödik helyezést ért el súlylökésben.

Pest Megye közgyűlése a speciális sportágak kategóriában az év legeredményesebb Pest megyei sportszervezete elismerésben részesíti a Váci reménység egyesületet.
Az egyesület atlétikai szakosztályában ép és para atléták együtt végzik edzéseiket, példamutatóan segítik egymást. Egyedülállóan az országban integrált versenyeket rendeznek. Az egyesület négy para atlétája vett részt 2021-ben „Grand Prix” versenyeken és négyen képviselték hazánkat Bydgoszcz-ban az Európa-bajnokságon. A Tokyo2020 Paralimpián Szőllősi István súlylökés versenyszámban ötödik helyezést ért el. Az egyesület legeredményesebb versenyzői Kálmán Krisztina, Keresztesi Erika, Nagy Ambrus és Szőllősi István.
Az egyesület elnöke: Kovács Örs Levente
A sikeres versenyzők edzői: Jancsik László, Magyari Zoltán és Zemen János.

A közgyűlés speciális sportágak kategóriában az év legjobb Pest Megyei sportolója I. díj elismerésben részesíti Szőllősi István para atlétát a Váci Reménység Sportegyesület versenyzőjét.
Szőllősi István súlylökő, 2021-ben három „Grand Prix” versenyen vett részt, ahonnan két éremmel tért haza. A 2021. évi Európa-bajnokságon, Bydgoszcz-ban hetedik, a Paralimpián Tokióban ötödik helyezést szerzett.
Edzője: Magyari Zoltán

A közgyűlés a szabadidősport kategóriában az év legeredményesebb Pest megyei szervezete elismerésben részesíti a Törökbálinti Sport Egyesület Szabadidő Sport Szakosztályt.
A szakosztály fő célja, hogy a gyerekektől az idősebb korosztályig minél többen megtalálják a számukra megfelelő mozgási, sportolási lehetőségeket a kikapcsolódásra és egészségük megőrzése érdekében. Lehetőséget nyújtanak fitball, trambulinozás (JUMP), szépkorúak tornája, várandós kismama torna kipróbálásra.
Az egyesület elnöke: Bóta Ilona

Pest Megye Közgyűlése az általános iskolás korosztályban az év legjobb Pest megyei diáksportolója III. díj elismerésben részesíti Birkás Bíborka versenytáncost, a TAZE TSE versenyzőjét.

birkas biborka
A Magyar Látvány Táncsport Szövetség Észak-Magyarországi kvalifikációs bajnokságon első, a Magyar Bajnokságon harmadik helyezést szerzett. A World Artistic Dance Federation International Open Press Dance Cup nemzetközi megmérettetésen arany érmet nyert.
Edzője: Bődi Dénes és Haddad Sabrina

A közgyűlés általános iskolás korosztályban az év legjobb Pest megyei diáksportolója II. díj elismerésben részesíti Kiss Korina kick-boksz és karate versenyzőt a Ráckevei Kick-Boksz és a Délegyházi Karate Sportegyesület sportolóját, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulóját.
2021. évben Korina országos bajnokságokon két első, három második és két harmadik helyezést szerzett. A 26TH Hungarian Kickboxing World Cup nemzetközi versenyen egy arany és egy ezüstérmet nyert.
Edzői: Kovács Attila és Marossy Károly

A közgyűlés az általános iskolás korosztályban az év legjobb Pest megyei diáksportolója I. díj elismerésben részesíti Illyés Gréta atlétát, a Váci Reménység Sportegyesület versenyzőjét, a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulóját.
Illyés Gréta sikereit gerelyhajításban érte el. A 2021. évben korosztályának országos bajnoka lett. Számos hazai versenyen a dobogó legfelső fokára állt. A 2021. év U16-os ranglista első helyén végzett.
Edzője: Magyari József
Testnevelője: Magyari József

Pest Megye Közgyűlése középiskolás korosztályban az év legjobb Pest megyei diáksportolója elismerésben részesíti Takács Zsombor atlétát, az Ócsa Város Sportegyesület versenyzőjét sportolóját, a Leövey Klára Gimnázium tanulóját.
Takács Zsombor az U18 és az U20 Téli Dobó Magyar Bajnokságon diszkoszvetés versenyszámban harmadik helyezést ért el. Az U18-as szabadtéri országos bajnokságon diszkoszvetésben ezüst, súlylökésben bronzérmet nyert. Válogatott viadalon Csehországban negyedik helyezést szerzett.
Edzője: Szauer Pál
Testnevelője: Dr. Mile Lajos

A közgyűlés utánpótlás korosztályban az év legjobb Pest megyei csapata elismerésben részesíti Gönczöl Laura- Opavszky Réka kajak-kenu csapatát.
A páros az ifjúsági Országos Bajnokságon NC-2 500 méteren aranyérmet nyert. Ugyanebben a versenyszámban az Ifjúsági Világbajnokságon Potugáliában a dobogó legmagasabb fokára álltak.
A csapat edzője: Gönczöl János

Pest Megye Közgyűlése női utánpótlás korosztályban az év legjobb Pest megyei sportolója elismerésben részesíti Szeleczki Szabina judo versenyzőt a Ceglédi Vasutas Sportegyesület sportolóját.
Szeleczki Szabina 2021. évben a Junior Magyar Kupán és az Ifjúsági Országos Bajnokságon egyaránt első helyet szerzett. Ifjúsági Európa-kupán Porecben és Teplicében szintén aranyérmet nyert. Az Ifjúsági Európa-bajnokságon harmadik helyezést ért el.
Edzője: a Ceglédi VSE Edzői Team

Pest Megye Közgyűlése férfi utánpótlás korosztályban az év legjobb Pest megyei sportolója elismerésben részesíti Sellyei Csanád kajak-kenu versenyzőt, a Váci Kajak-Kenu SE sportolóját.
Sellyei Csanád az idei utánpótlás kajak-kenu maratoni világbajnokságon kajak egyes és kettes versenyszámban is aranyérmes lett, az Európa-bajnokságon kajak egyesben szintén a dobogó legfelső fokára állt.
Edzője: László Csaba

www.pestmegye.hu

 

Legfrissebb sporthírek

Sportesemény naptár

Nincsenek események a napárban
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Friss híreink

facebook

net4eu

foodwave