Civil kerekasztal

Pest Megye Önkormányzata 30/2013 (04.26) PMÖ határozatával úgy döntött, hogy a civil szervezetek és az egyházak részére egy olyan párbeszédre alkalmas fórumot hoz létre, amely alkalmas lehet a civil szervezetek és az egyházak érdekeinek, az általuk képviselt értékeknek önkormányzati döntésekbe való becsatornázásra, elősegítve ezáltal az Önkormányzat hatékonyabb feladat-megvalósítását. A Pest Megyei Civil Kerekasztal egy olyan konzultációs fórumot teremt, amely elősegíti a civil szervezetekkel, egyházakkal való szorosabb együttműködést, a kölcsönös szerepvállalást, a civilek közötti kapcsolat fejlődését. 

A Pest Megyei Civil Kerekasztal egy jogi személyiséggel nem bíró, bírósági bejegyzést nem igénylő szerveződés, amelynek működését Pest Megye Önkormányzata koordinálja.

A Kerekasztal munkájában jogosult részt venni bármely civil szervezet (egyház), amelynek tevékenysége Pest megye egészére kiterjed vagy arra jelentős hatással bír, és a szervezetet Pest Megye Közgyűlésének elnöke (a továbbiakban: a közgyűlés elnöke) delegálja, vagy Pest Megye Közgyűlésének képviselőcsoportja delegálja (képviselőcsoportonként legfeljebb 5-5 szervezet).

A civil szervezetek és egyházak tudásukkal segíthetik a közösségi igények megfogalmazását, képviseletét. A Kerekasztal megtárgyalja, véleményezi mindenekelőtt Pest megye területfejlesztési javaslatait, figyelemmel kíséri és segíti a területfejlesztés célrendszerének megvalósulását, megtárgyalja a civil közösségi életet érintő kérdéseket, javaslatokat fogalmaz meg a megyében élők életminőségének javítására, a közgyűlés elnökének felkérésére előzetesen véleményezik, észrevételezik Pest Megye Önkormányzata feladat- és hatáskörébe tartozó, a civil szervezeteket, illetve egyházakat érintő, döntéseket; elősegíti a Pest megyei civil szervezetek és egyházak működésének összehangolását és a Pest megyei identitás megerősítését.

A Kerekasztal alakuló ülésén részt vevő szervezetek:

Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete

Dabasi Polgári Kör Egyesület

Diósd Német Hagyományőrző Egyesület

ECOVAST Egyesület (Perőcsény)

KÖVET Egyesület (Budapest)

Kreativitárs Műhely (Pomáz)

Levegő Munkacsoport (Budapest)

Nagycsaládosok Váci Egyesülete

NOE Fóti Régióközpont

NOE Monori Régióközpont

Otthon Segítünk Alapítvány

Összefogás Egyesület (Érd)

Pest Megyei Polgárőr Szövetség

Pest Megyei Civil Információs Centrum

Pest Megyei Érdy János Honismereti Egyesület

Pest Megyei Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége

Pest Megyei Labdarúgó Szövetség Megyei Igazgatóság

Prohászka Ottokár Csobánkai Nemzeti Kulturális és Környezetvédő Egyesület

Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

Sportszövetségek Pest Megyei Egyesülete

Friss híreink

Tovább ide: Friss hírek

facebook

net4eu

foodwave