Budapesti Agglomeráció Területrendezési Terve felülvizsgálatának szakmai megalapozása

Elkészült a Budapesti Agglomeráció Területrendezési Tervéről (BATrT) szóló törvény felülvizsgálata szakmai megalapozásának első fázisa.

A munka keretében 2014 márciusában a tervező cég azzal a kéréssel fordult a budapesti agglomeráció Pest megyéhez tartozó településeihez, hogy a hatályban lévő településszerkezeti terveiket (a továbbiakban TSZT), a TSZT-k jóváhagyó határozatait, valamint azok mellékleteit kérte megküldeni az előkészítő munka elősegítése érdekében. E tervi dokumentumok feldolgozása és értékelése – a kiemelt térség területrendezési tervében való figyelembevétel szempontjából – a Pest Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal Állami Főépítészi Irodájának kontrollja mellett történik.

Pest Megye Önkormányzata kiemelt fontosságúnak tartja a folyamatos együttműködést a települési önkormányzatokkal a BATrT települési érdekeket is szem előtt tartó felülvizsgálata érdekében.

Az agglomerációt a főváros és 80 Pest megyei település alkotja.

A Budapesti Agglomeráció Területrendezési Tervének felülvizsgálatának előkészítése INNEN töthető le.

Szabóné Pányi Zsuzsanna
főépítész
Tel.: +36-1-233-6860
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.