Átadták az Év Pest Megyei Értéke Díjat

Laza István, az Üllői Értéktár Bizottság elnöke vette át a díjat.

Pest Megye Önkormányzata tavaly év végén döntött arról, hogy létrehozza az Év Pest Megyei Értéke Díjat. A díjjal azt a közösséget díjazza, amelyik egy, már a megyei értéktárba felvett értéket kiemelkedően tud reprezentálni, ezáltal képes az érték és a megye ismertségét még inkább növelni: pl. új programot tud szervezni, marketingtevékenységet épít az érték köré, turisztikai vonzerőt teremt, média megjelenéseket generál, meg tudja jeleníteni az értéket a helyi oktatásban, nemzetközi kapcsolatot képes építeni általa. Azaz olyan újdonsággal képes kiegészíteni az érték ismertségét, ami addig nem, vagy kevésbé volt ismert a nagyközönség számára.

ev erteke Laza ISzabó István, Laza István, Kissné Szabó Katalin, Török István

A Megyei Értéktár Bizottság októberi ülésén döntött arról, hogy a beérkezett pályázatok alapján a Doberdói Bánlaky József életműve lett az Év Pest Megyei Értéke.

Az üllőiek idén két napos műveltségi vetélkedőt szerveztek olyan települések csapatainak részvételével, amelyek fontos szerepet játszottak Doberdói Bánlaky József életében (Lugos, Kassa, Csikszentmárton, Budapest XII. kerülete, Üllő). Első nap meglátogatták a budai házát, másnap tartották a műveltségi vetélkedőt, ami 12 fordulóból állt.

A díj átadására a november 25-i közgyűlésen került sor. A díjat Szabó István, a közgyűlés elnöke és Török István, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke adta át Laza Istvánnak. A díjátadásaon részt vett Üllő polgármestere, Kissné Szabó Katalin is. Az elismerő oklevelén kívül 50.000 forint támogatásban részesül a jövő évi értéknépszerűsítési rendezvénye Üllőnek.

www.pestmegye.hu