Pest vármegyei zenetanár kapta a Magyar Művészetoktatásért díjat

A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége (MZMSZ), illetve a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete (MZTSZ) 2002 óta díjazza azokat a pedagógusokat, iskolákat, akik különösen sokat tettek a magyar művészeti nevelésért, oktatásért színvonalas és eredményes munkájukkal.

2023. május 5-én a ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskola dísztermében adták át a Magyar Művészetoktatásért díjat, a MZMSZ évi rendes közgyűlését követően. A díjakat Ember Csaba, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke és Jakabné Muity Mária, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete elnökségi tagja adták át. A laudációkat Bokor György a MZMSZ elnökségi tagja olvasta fel.

Rácz ZoltánnéRácz Zoltánné

A díjazottak közt ebben az évben Pest vármegyei művészetoktatási intézményben zenepedagógusi tevékenységet folytató művésztanár is szerepelt. Rácz Zoltánné (sz. Kuzma Vera) Kárpátalján, Ungváron született. Zenei tanulmányait befejezve 1973-ban a Csapi zeneiskolában kezdte meg zongoratanári munkáját, majd Magyarországra települése óta, negyven éve a nagykátai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola zongoratanára, korrepetítora, pedagógiai munkáját pedig még ma is végzi. Egyedülálló szakmai és zenepedagógiai munkásságának eredményeként több mint ezer diák ismerhette meg a zongora rejtelmeit, akik közül több kiemelkedő fiatal tehetséggel szerepeltek eredményesen regionális, megyei és országos versenyeken. A díjazott legfőbb mottója: „Minden gyermekben van valamilyen vele született tehetség!

A 2023. évben Magyar Művészetoktatásért díjjal elismert személyek, intézmények teljes névsora ITT olvasható.