Megújultak Csörög útjai

Csörög Község Önkormányzatának TOP_PLUSZ-1.2.3-21 Belterületi utak fejlesztése felhívásra beadott pályázata 115 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében valósult meg. A fejlesztés fő célja volt a belterületi közutak fejlesztése Csörögön.

Az utak minősége és a község közlekedésbiztonsága javultAz utak minősége és a község közlekedésbiztonsága javult

Csörög Község Önkormányzata célul tűzte ki a település gyűjtőútjainak felújítását. A megújult utcákat kiszélesítették, új aszfaltburkolatot kaptak, a vízelvezetési problémák is megszűntek. A Kisfaludy utca érintett szakaszán járda épült a gyalogosok közlekedésbiztonságának érdekében. Az utak mentén a buszvárók is felújításra kerültek, valamint 5 állásos kerékpártámasz került kihelyezésre. A gyalogosok védelme érdekében átkelést elősegítő akadálymentes járdakapcsolatok, gyalogos átkelésére felhívó tábla és felfestés is kikerült, illetve az út mellett lévő járda akadálymentesítése is megtörtént. Továbbá napelemes sebességmérő is kihelyezésre került. Településklíma-javító, hősziget-hatás ellen árnyékoló lombhullató, illetve klímatűrő fasorok, cserjesávok kerültek kiültetésre. Tekintettel arra, hogy a beruházással érintett utcák környezetében számos közintézmény, közszolgáltatás és tömegközlekedési lehetőség is található, a projekt javítja a munkába járás körülményeit, elősegíti a munkahelyek és közszolgáltatások jobb elérését, amely cél valós lakossági igény volt.

A megújult utcákat kiszélesítették, új aszfaltburkolatot kaptakA megújult utcákat kiszélesítették, új aszfaltburkolatot kaptak
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg. A 115 millió forint európai uniós támogatás segítségével az önkormányzat komplex beruházást hajtott végre, mely által az utak minősége és a község közlekedésbiztonsága javult, ezzel jelentősen javítva a település élhetőségét, és annak környezeti fenntarthatóságát, amely elősegíti a lakosság, kiemelten a fiatalok helyben maradását.

A projektről bővebb információt a https://www.csorog.hu/szechenyiterv-plusz oldalon olvashatnak.

www.pestmegye.hu