Önkormányzati közétkeztetési célokat szolgáló fejlesztés Gödön

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által meghirdetett TOP_PLUSZ-1.1.1-21-PT1 Helyi gazdaságfejlesztés tárgyú felhívás alapján Göd Város Önkormányzatának támogatási kérelmét támogatásra alkalmasnak minősítette. A Kedvezményezett – a Támogató döntése alapján 179,98 millió forint, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozott vissza nem térítendő támogatásra jogosult.

A kedvezményezett neve: Göd Város Önkormányzata
Megvalósítási helyszín: 2131 Göd, Petőfi Sándor u. 48.
A Támogatás intenzitása: 100 %
A Projekt tervezett elszámolható összköltsége 179,98 millió Ft.
Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.1.1-21-PT1-2022-00004

Itt fog megvalósulni a fejlesztésItt fog megvalósulni a fejlesztés

A fejlesztés bemutatása:
A projekt célja a gödi Huzella Tivadar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola főzőkonyha és ezáltal az önkormányzati közétkeztetés szolgáltatás fejlesztése. A konyha és azt magában foglaló épület a 1950-60-as években épült, a homlokzat, falszerkezeti szempontból megfelelő, ám az elmúlt évek rendszeres karbantartása ellenére is szükségessé vált a külső- (udvar) és belső burkolatok, nyílászárók, valamint a gépészeti rendszerek korszerűsítése, cseréje. A konyha légtechnikai berendezései, és a közművezetékei (víz, szennyvíz, elektromos) is felújításra kerülnek. Az étkezőbe új, energiahatékony LED izzós lámpatestek kerülnek beszerelésre. Új asztalok és székek beszerzése, az elavult székek és asztalok cseréje 2024. májusában megvalósult a projekt keretein belül. Minden felújítással, cserével, beszerzéssel, valamint közbeszerzéssel érintett tétel hozzájárul a kulturált körülmények biztosításához, az Intézmény tanulói, táborozói, valamint dolgozói kényelmének, komfortérzetének, munkakörülményének javításához. Az épületrész akadálymentesítése megvalósul, valamint a hozzá tartozó udvarrész is megújul.
A fejlesztés eredményeként tehát elmondhatjuk, hogy a projekt keretében a mai kor követelményeit figyelembe véve egy energiahatékony, környezetkímélő, gazdaságilag fenntartható épületrész kerül kivitelezésre. A fejlesztés által növekszik az üzleti infrastruktúrát igénybe vevő helyi kkv-k száma (a főzőkonyha beszállítói részben helyi mezőgazdasági termelők), nő a gazdasági aktivitás, ezáltal a beszállított termékekre is nő a kereslet. A helyi főzőkonyhánk elavult eszközparkja, nem megfelelően rendezett környezete, a szellőzés elégtelensége és a jelenlegi munkakörülmények indokolják a tervezett felújítás szükségességét.
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében, 179,98 millió forint európai uniós támogatásból valósul meg.

A projekt tervezett befejezése: 2024.12.15.
További információ kérhető:
Göd Város Önkormányzatának Titkársága
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
Telefon: 06-27/530-030