Megújult a 21107 jelű Göd, Duna út belterületi szakasza

Megújult a 21107 jelű Göd, Duna út belterületi szakasza 538 méter hosszon. Pest Vármegye Önkormányzata forrásbiztosításának köszönhetően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújult Göd belterületén a 21107 j. útnak (Duna utca) a 2 sz. főút csomópontjától a vasúti átjáróig tartó 538 méteres szakasza. A beruházás közel 1,12 milliárd forintból valósult meg.

A teljeskörű útrekonstrukció során a beavatkozás teljes hosszában az útburkolatot határoló kiemelt szegély, párhuzamos parkolók és új, zárt csapadékvíz elvezető rendszer épült, az érintett közműhálózatok (gázvezeték kiváltása, két darab elektromos oszlop áthelyezése, távközlési hálózat kiváltása, gyalogátkelőhelyekhez kapcsolódó kiemelt közvilágítás kiépítése) kiváltásra vagy át- illetve kiépítésre kerültek.
A felújítás keretében a 0+087 km szelvényben lévő Ilka-patak híd elbontásra került, és helyébe teljesen új híd épült.
A beruházás részeként a Rákóczi Ferenc utcánál lévő gyalogos átkelőhely áthelyezésre, míg a Honvéd sornál új gyalogos átkelőhelyek létesítésére került sor. A Rákóczi utcára tervezett gyalogos átkelőhely végül az Önkormányzat beruházásában fog megvalósulni a Rákóczi utca tervezett kiszélesítésével egy időben.
A beruházás részeként megújult az útburkolat, továbbá mindkét oldali járdaszakaszok egységesen térkő burkolatot kaptak. Rendezésre kerültek az útburkolat és a járda közötti felületek is, új, esztétikus fák és növények telepítésével. A Duna úton a beruházás érdekében fákat kellett kivágni, amelyek helyett 21 db új fa, illetve 1330 darab cserje került kiültetésre az Önkormányzattal folyamatosan egyeztett növénytelepítési terv szerint. A biztonságosabb közlekedés érdekében a burkolati jelek és a forgalomtechnikai jelzések is felülvizsgálatra és felújításra kerültek. A felújítást követően a lakosság számára az útszakaszon a forgalom által generált zajhatások nagymértékben lecsökkennek, a szakasz csendesebbé, biztonságosabbá vált. Az elmúlt napok nagy esői után, a vízelvezetés kiválóan működött a Duna út és Szeder utca sarkán.

A beruházó a munkaterületet 2023. április 24-én adta át a kivitelezőnek. A kivitelezést lezáró műszaki átadási eljárás 2024. május 28-án megindult és várhatóan 2024. június hónapban befejeződik. Az útszakasz ezt követően kaphat forgalomba helyezési engedélyt.

Néhány fénykép az elkészült beruházásról:

god1

 

god3