Befejeződött a galgahévízi Kodály Zoltán Művelődési Ház energetikai korszerűsítése

Befejeződött a galgahévízi Kodály Zoltán Művelődési Ház energetikai korszerűsítése a korábbi évek energetikai fejlesztésének folytatásaként. Az energetikai korszerűsítés szükségességét az épület hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elérése indokolta. Az épület teljes energetikai korszerűsítését az Önkormányzat több ütemben hajtotta végre, a korábbi években elkészült fejlesztések eredményeit kiegészítve, annak eredményeit tovább javítva valósultak meg jelen projekt keretében az energiahatékonyságot növelő fejlesztések.

Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül TOP_PLUSZ-2.1.1-21-PT1 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése megnevezésű pályázati felhívásra TOP_PLUSZ-2.1.1- 21-PT1-2022-00039 azonosítószámon sikeres pályázatot nyújtott be, és kapott 71 646 896 Ft vissza nem térítendő támogatást.

20240527 085141Kodály Zoltán Művelődési Ház, Galgahévíz
A projektben a következő fejlesztési elemek valósultak meg:
Épület energiahatékonyság-központú fejlesztése külső határoló szerkezeteik korszerűsítése által. Gázkazán berendezések korszerűsítése és a kapcsolódó fűtési és HMV rendszerek korszerűsítése. Hőszivattyú rendszerek telepítése és hőközlő rendszerre kötése. Továbbá-akadálymentesítés keretén belül akadálymentes ajtó került kialakításra. A Művelődési ház állandó használói képzés keretein belül oktatásban részesültek az alkalmazott megoldásokról, a helyes üzemeltetés szabályairól, valamint a beruházás környezeti hozadékairól.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.
A projektről bővebb információt a www.galgaheviz.hu oldalon olvashatnak.
További információ kérhető: a Polgármesteri Hivatalban
Tel.: 06-30-999-1354
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.