• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Kedvezményezett járások Pest megyében

Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése kedvezményezett járássá nyilvánította a dabasi, az aszódi és a ráckevei járásokat.

A kedvezményezett járások besorolásáról szóló kormányrendelet a társadalmi és demográfiai, lakás és életkörülmények, helyi gazdaság és munkaerő-piaci, valamint infrastruktúra és környezeti adatokból képzett komplex mutató alapján határozza meg a járások területi fejlettség alapján történő besorolását.

A járásokat területi fejlettségük alapján a következő kategóriákba sorolja:
- fejlesztendő járások
- kedvezményezett járások,
- komplex programmal fejlesztendő járások
- regionális szempontból kedvezményezett járások.

A kedvezményezett járások, azok a járások, amelyeknek komplex mutatója kisebb, mint az összes járás komplex mutatójának átlaga. Pest megyében kedvezményezett járás eddig a nagykátai, a nagykőrösi, a ceglédi és a szobi járások voltak.

Azokban a megyékben, ahol a kedvezményezett járások lakónépessége nem éri el a megye lakónépességének 30%-át, a megyén belüli kohézió erősítése érdekében a megyei közgyűlések regionális szempontból kedvezményezett járásokat jelölhetnek ki.

Pest megyében a járások közül sorrendben emelkedő sorrendbe állított lista szerint a dabasi, az aszódi és a ráckevei járás következik. A regionális szempontból kedvezményezett járások a kedvezményezett járásokkal azonos elbírálásban részesülnek. 

Kedvezményezett járások b

A kedvezményezett járáshoz tartozás a különböző támogatási felhívások, pályázatok elbírálásánál, előnyt, illetve többletpontszámot jelenthet, a pályázati kiírásoktól függően. 

Az aszódi járás települései: Aszód, Bag, Domony, Galgahévíz, Galgamácsa, Hévízgyörk, Iklad, Kartal, Tura, Vácegres, Verseg.

A dabasi járás települései: Bugyi, Dabas, Hernád, Inárcs, Kakucs, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Tatárszentgyörgy, Újhartyán, Újlengyel.

A ráckevei járás települései: Apaj, Áporka, Dömsöd, Kiskunlacháza, Lórév, Makád, Ráckeve, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu.

mappa
Pest Megye Közgyűlésének 42/2016. (09.30.) PMÖ határozata a kedvezményezett járások kijelöléséről

 

A kedvezményezett járásokkal kapcsolatsok pályázati igazolások kiadása tárgyában keresse kapcsolattartónkat:

Facsarné Nagy Mária 
Tel: 233-6803
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.