• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Civil támogatási alap - 1. pályázati felhívás - LEZÁRULT

Pest Megye Önkormányzata pályázatot hirdet Csomád, Csömör, Csörög, Dunakeszi, Fót, Göd, Mogyoród, Őrbottyán, Sződ, Sződliget, Vácrátót és Veresegyház településeken működő civil szervezetek, illetve egyházi jogi személyek e településeken megvalósuló projektjeinek támogatására. 

A pályázati felhívás célja Pest Megye Önkormányzata Közgyűlésének az önkormányzati támogatásokról szóló 14/2020. (X.5.) önkormányzati rendelete 40 .§ alapján – jelen pályázati felhívásban meghatározott –  civil szervezetek valamint egyházi jogi személyek tevékenységének vissza nem térítendő támogatása.

mappaA pályázati dokumentációk letöltése:

Pályázati felhívás - Civil támogatási alap (2021.08.24.)
1. sz. melléklet - Pályázati adatlap (2021.07.14.)
2. sz. melléklet - Költségterv (2021.06.14.)
Pest Megye Közgyűlésének az önkormányzati támogatásokról szóló 14/2020. (X.5.) önkormányzati rendelete

Adatkezelési tájékoztató

A PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA LEZÁRULT


KÖZLEMÉNYEK


A pályázati felhívás 11. pontja  2021. augusztus 24-én az alábbiak szerint módosításra került:

Amennyiben a befogadott pályázat egyéb, – tartalmi értékelés körébe nem tartozó – felhívásban rögzített kritériumoknak, feltételeknek nem felel meg, és ha az adott kritérium, vagy az adott szempontot igazoló dokumentum hiánya vagy hibája hiánypótlás keretében pótoltatható, akkor egyszeri alkalommal hiánypótlási felhívásra kerül sor. Ha a pályázó a hiánypótlást is hibásan, hiányosan teljesíti, a hiá-nyosságokat nem pótolja a felszólításban meghatározott határidőn belül, Kiíró a pályázatot a rendelkezésre álló adatok és dokumentumok alapján bírálja el, vagy – ha a hiányzó dokumentumok, adatok alapján a pályázat nem értékelhető – a pályázat további vizsgálat nélkül elutasításra kerül.


A pályázati felhívás 2. alcím d) pontja szerint az alapítványi intézmények a pályázat benyújtására jogosultként szerepelnek, de az ennek megfelelő GFO 563 kód nem került feltüntetésre. A pályázati felhívás és a pályázati adatlap 2021. július 14-én ennek megfelelően pontosításra került.


A pályázati felhívás 2021. július 12-én az alábbiak szerint módosult:
- a benyújtási határidő 2021. július 22-re módosul;
- a 6. alcím 4. pontjában az idegen ingatlanon végzett építés szabályai módosításra kerültek;
- a 6. alcím 4. pontjában pontosításra került, hogy építési tevékenység esetén tervezői költségbecslés vagy kivitelezői árajánlat bekérése szükséges;
- a 6. alcím 6. pontjában a felhívás egyértelműsíti, hogy a támogatható tevékenységekhez nem közvetlenül kapcsolódó, kizárólag általános működési célra irányuló költségek nem támogathatók; 
- a 6. alcím kiegészült a beszerzések mesterséges részekre bontásának tilalmával;

- a pályázati felhívás kiegészült a fenntartási kötelezettséggel (13. alcím).

 A felhívásra az alábbi GFO kóddal rendelkező szervezetek nyújthatnak be pályázatot:

a) egyesület (GFO 529 – egyéb egyesület),
b) egyesület jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egysége (GFO 519),
c) alapítvány (GFO 569 – egyéb alapítvány),
d) alapítvány jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egysége, intézménye (GFO 565, 563),
e) közalapítvány (GFO 561),
f) közalapítvány önálló intézménye (GFO 562),
g) sportszövetség (GFO 516),
h) sportegyesület (GFO 521),
i) polgárőr egyesület (GFO 526),
j) nemzetiségi egyesület (GFO 528),
k) vallási egyesület (GFO 525) vagy
l) egyházi jogi személy (GFO 55 kategóriába tartozó szervezetek).
(a továbbiakban: Pályázó)

A felhívásra csak olyan pályázó nyújthat be pályázatot, amely az alábbi települések valamelyikén rendelkezik székhellyel: Csomád, Csömör, Csörög, Dunakeszi, Fót, Göd, Mogyoród, Őrbottyán, Sződ, Sződliget, Vácrátót, Veresegyház.

A támogatható tevékenységek kizárólag a fentiekben felsorolt települések közigazgatási területén valósíthatók meg, vagy a tevékenység céljának, hatásának kifejezetten e településekre kell irányulnia.

Az egyházi jogi személyek esetében a fentiekben felsorolt településeken történő bejegyzett székhely nem releváns, azonban a támogatható tevékenységnek egy vagy több településen kell megvalósulnia.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 400 millió forint. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás pályázatonként minimum 100.000 Ft, maximum 20.000.000 Ft. A támogatás maximális mértéke az elszámolható összköltség 100 %-a.

A pályázatokat 2021. június 15 – 2021. július 22. között lehet benyújtani. A beérkezett pályázatok értékelése és elbírálása együttesen, a benyújtási határidőt követően történik.

A további információkat a pályázati felhívás tartalmazza.

A pályázattal kapcsolatban további felvilágosítás kizárólag elektronikus úton az alábbi elektronikus levélcímen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Telefonos érdeklődési lehetőség nincs, információkat kizárólag a megadott e-mail címen adunk.