Átadták az M3-as új csomópontját

Mogyoród és Fót mellett a Hungaroring elérhetősége is jelentősen javult.

Mogyoród mellett az M3-as autópályán átadták a HE-DO Kft., a Penta Általános Építőipari Kft., valamint a KM Építő Kft. által kivitelezett autópálya-csomópontot. A 2017 októberében elkezdett fejlesztés által Fót és Mogyoród elérhetősége is jelentősen feljavult, akárcsak a Hungaroringé.

M3 Mogyorod Fot

Az új csomópontra azért volt szükség, mert a régebbi lejáratot csak a Budapest felől és a Budapest felé közlekedők tudták használni, illetve Fót és Mogyoród, valamint a Hungaroring irányából csak rossz minőségű utakon lehetett rá feljutni.

Ezt a problémát orvosolva az északi oldalon egy több mint másfél kilométeres, új nyomvonalú kétszer egy sávos út épült ki, amely a Mogyoródra Fótról bevezető Fóti úthoz (2101-es számú út) kapcsolta az autópályát. A bekötőúthoz egy új körforgalom is épült az autópálya északi oldalán.

M3 mogyorodterkep

Az M3-astól délre is létrejött egy körforgalom a Hungaroring irányába teremtve új lejáratot, immár a Debrecen felől érkezőknek is lehetőséget adva.

NIF Zrt. nettó értéken számítva 4,99 milliárd forintos beruházásában egy autópálya feletti híd és további két körforgalom is létrejött. Utóbbi két körforgalom az új bekötő úton épült ki. A csomóponthoz két felüljáró is létesült, továbbá 473 méternyi zajárnyékoló fal.

Ahogy azt a fenti térkép szaggatottal jelölt útszakasza is mutatja, a beruházás távlati fázisában a Hungaroring és Kerepes is megújult bekötőutat kap.

Forrás: magyarepitok.hu

Fotók: Bernát Benjámin